30 de ani de la proclamarea independenţei R. Moldova. Maia Sandu: Vom construi o Moldovă prosperă şi liberă

Ceremonia dedicată celei de-a 30-a aniversari a independenţei R. Moldova
Ceremonia dedicată celei de-a 30-a aniversari a independenţei R. Moldova (parlament.md)

Republica Moldova sărbătoreşte, la 27 august, 30 de ani de la proclamarea Independenţei.

„În această zi, legământul nostru este că vom construi o Moldovă prosperă şi liberă, o casă primitoare pentru toţi cetăţenii şi oaspeţii ei. O vom construi împreună. E datoria noastră faţă de înaintaşii luptei pentru independenţă şi e făgăduinţa pe care o facem copiilor de astăzi. Ţara noastră are oameni luminoşi, muncitori şi buni - şi doar cu ei, are viitor”, a declarat preşedintele Maia Sandu, în mesajul său de felicitare.

Premierul Natalia Gavriliţa a menţionat în această zi că tuturor le este dor de Moldova satelor pline de copii, oraşelor pline de forfotă şi activitate economică, pădurilor bătrâne şi a fântânilor cu apă curată.

„Lucrăm împreună să avem o ţară cu dreptate, o ţară cu respect faţă de muncă cinstită, o ţară în care lucrezi, investeşti şi prosperi. Fie ca următorii 30 de ani să fie mai buni. Să fie cu lecţii învăţate, cu greşeli nerepetate, cu eforturi încununate de rezultat şi cu bucuria de a ne vedea unii pe alţii împliniţi”, a adăugat prim-ministrul.

Preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, împreună cu şefa statului, Maia Sandu, şi prim-ministrul Natalia Gavriliţa, au depus flori la Monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din Chişinău. În calitate de oaspete înalt, la ceremonie a participat preşedintele Poloniei, Andrzej Duda.

După ceremonia depunerii de flori, conducerea ţării şi înalţii oaspeţi au urmărit, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, Parada Militară dedicată celei de-a 30-a aniversări a independenţei Republicii Moldova. Declaraţia de Independenţă a Republicii Moldova a fost adoptată şi semnată de 278 deputaţi la 27 august 1991.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe