4.000 de sancţiuni date de poliţişti într-o zi

Bifurcaţie de cale ferată
Bifurcaţie de cale ferată (Epoch Times România)

Poliţiştii au dat cca. 4.000 de sancţiuni contravenţionale în 12 septembrie în timpul unei acţiuni în mai multe zone din ţară, în vederea reducerii numărului de accidente de circulaţie care au loc la trecerile la nivel cu calea ferată, potrivit unui comunicat de presă al IGPR.

În acţiunea iniţiată de Direcţia Rutieră şi Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, 215 şoferi au rămas fără permis, suspendându-li-se permisul de conducători auto: 73 nu au respectat regulile de trecere la nivel cu calea ferată şi 42 au depăşit pe platforma căii ferate.

Ca urmare a acţiunilor desfăşurate de un număr de peste 1.000 de poliţişti din structurile de poliţie rutieră şi transporturi de la nivel teritorial, s-au constatat 34 de infracţiuni, dintre care 29 la regimul circulaţiei. Totodată, au fost aplicate 3.999 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 371 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, 3.441 la regimul circulaţiei şi 95 la alte acte normative. De asemenea, au fost retrase şi 99 de certificate de înmatriculare.

Poliţia Română îi sfătuieşte pe toţi conducătorii auto să respecte regulile de circulaţie la trecerile de nivel cu calea ferată.