4 iulie însângerat. Cel puţin 5 morţi şi 16 răniţi, după un schimb de focuri de armă la o paradă aproape de Chicago

Poliţia din Highland Park
Poliţia din Highland Park (Youtube - captură ecran)

La o paradă de Ziua Independenţei, luni, 4 iulie, într-o suburbie bogată din afara oraşului Chicago, Illinois, a avut loc un schimb de focuri de armă, soldat cu cel puţin cinci morţi şi 16 răniţi, potrivit poliţiei din Highland Park, transmite CNN.

Oraşul a precizat că poliţia încă îl caută pe suspect şi a recomandat oamenilor să se adăpostească.

Ca urmare a împuşcăturilor din Highland Park, la aproximativ 40 de kilometri nord de Chicago, sute de persoane au fugit înspăimântate, provocând un răspuns al poliţiştilor locali, de stat şi federali.

Highland Park a declarat că parada de Ziua Independenţei a fost anulată şi a sfătuit oamenii să evite centrul oraşului. Poliţia de Stat din Illinois a declarat că soldaţii au răspuns unui atacator, iar un purtător de cuvânt al FBI Chicago a declarat că a dislocat resurse la faţa locului.

Unul dintre participanţii la paradă, Miles Zaremski, a declarat că a auzit circa 20 - 30 de focuri de armă, în două reprize de împuşcături consecutiv, în jurul orei 10:20 a.m. CT, la 20 de minute după începerea paradei. Împuşcăturile au provocat o debandadă, iar oamenii au încercat să scape fugind, a spus el. Acesta a declarat, pentru sursa citată, că a văzut mai multe persoane însângerate şi la pământ şi a descris scena ca fiind haotică.

Reprezentantul american Brad Schneider, un democrat care reprezintă zona, a confirmat într-o postare pe Twitter că a fost la faţa locului în timpul împuşcăturilor.

"Eu şi echipa mea de campanie ne adunam la începutul paradei când au început împuşcăturile. Eu şi echipa mea suntem în siguranţă", a spus democratul.

Reprezentantul de stat Bob Morgan a declarat că au existat mai mulţi răniţi.

O înregistrare video realizată de un martor, Hugo Aguilera, arată o ambulanţă care se întoarce pe traseul paradei şi o maşină de poliţie cu sirenele pornite, în timp ce oamenii se adunau pe trotuar. O înregistrare video aeriană de la WLS, afiliat CNN, arată scaune de grădină abandonate pe traseul paradei şi mulţi poliţişti.

La parada din 4 iulie era de aşteptat să fie prezente care alegorice, fanfare şi alte distracţii speciale, a precizat oraşul pe site-ul său.

Aceasta era programată să înceapă la ora 10 a.m. CT la intersecţia dintre Laurel şi St. Johns Avenues, urmând să se îndrepte spre nord pe St. Johns Avenue şi apoi spre vest pe Central Avenue şi să continue spre Sunset Park, a precizat oraşul.

Suburbia Highland Park are o populaţie de aproximativ 30.000 de persoane şi are un venit pe cap de locuitor de aproximativ 90.000 de dolari, aproape triplu faţă de media din SUA, potrivit datelor recensământului american.

Suburbiile din apropiere Deerfield şi Evanston şi-au anulat paradele de 4 iulie în urma împuşcăturilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe