5 Metode de a adăuga fabuloasa nucă de cocos în viaţa dumneavoastră

Nuca de cocos este un nutrient delicios
Nuca de cocos este un nutrient delicios (Kathryn Shakespear / Epoch Times)

Sucul şi uleiul de nucă de cocos au numeroase beneficii pentru sănătate şi pot fi folosite în aproape orice caz. Sunt bune pentru hidratare, pierdere în greutate, şi reprezintă o sursă de minerale şi vitamine, fiind bune şi pentru frumuseţe. Nu în ultimul rând, au un gust minunat în mâncare.

Vă prezentăm în cele ce urmează, 5 metode simple de a adăuga nuca de cocos în viaţa dvs.

1. Beţi suc de nucă de cocos pentru a rămâne hidratat(ă) înainte şi după exerciţii fizice.

2. Adăugaţi-l la smoothie-urile dvs. favorite. Puteţi folosi sucul sau pulpa, sau amândouă împreună – asta este metoda mea favorită. Îmi place de asemenea, câteodată doar să mănânc pulpa sau s-o adaug la terciul meu de ovăz de dimineaţă, pentru a mă menţine sătul mai mult timp. Grozav!

3. Folosiţi ulei de nucă de cocos organic, presat la rece, ca substituent al untului, la coacere, prăjiri uşoare, şi la deserturi delicioase, cum ar fi macaroanele cu ciocolată.

Macaroane cu ciocolată

2 căni de nucă de cocos răzuită

2 linguri de pudră de cacao crudă

½ cană ulei virgin organic de nucă de cocos presat la rece

¼ cană de sirop de arţar

Adăugaţi ingredientele uscate într-un bol. Topiţi uleiul la foc mic şi turnaţi-l în bol, apoi adaugaţi siropul de arţar. Amestecaţi, apoi puneţi cu lingura grămăjoare din acest mix pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ţineţi la congelator până se întăreşte. Savuraţi.

4. O zi de post cu suc de nucă de cocos vă ajută să vă curăţaţi organismul, în timp ce încă vă furnizează vitamine şi minerale şi vă ţine hidrataţi. Nu încercaţi un astfel de post înainte de a consulta sfatul medicului.

5. Produse pentru frumuseţe. Încercaţi uleiul de nucă de cocos ca alternativă naturală pentru crema de faţă sau balsamul de buze. Rămâne solid la temperatura camerei şi se topeşte când o puneţi pe faţă. Unii spun că ajută la acnee, dar mai întâi încercaţi şi vedeţi. Puteţi de asemenea să îl aplicaţi pe păr pentru a-i da strălucire. Oh, şi nu uitaţi să-l folosiţi ca şi lapte de corp sau pentru protecţie solară uşoară pe timp de vară.