500.000 de euro au fost ridicaţi de CNA în dosarul privind tentativa de corupere a deputaţilor

.
. (Epoch Times România)

Aproximativ 500 de mii de euro au fost depistaţi şi ridicaţi de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA în urma unor acţiuni procesual-penale, desfăşurate în cadrul dosarului privind tentativa de mituire a deputaţilor.

Potrivit Centrului Naţional Anticorupţie, banii au fost găsiţi într-una din băncile comerciale din capitală, într-un seif metalic de valori, închiriat de către femeia reţinută pe 7 martie.

Mijloacele băneşti erau ambalate în 7 saci din plastic, iar pe banderole erau indicate numele a doua instituţii bancare. Banii au fost ridicaţi, urmând ca procurorii să stabilească legalitatea provenienţei acestora.

În cadrul aceleiaşi cauze, procurorii au dispus efectuarea expertizei celor 250 de mii de USD, depistaţi în urma flagrantului din 7 martie. De menţionat că o parte din banii examinaţi aveau banderole cu marcajul unei bănci din Ucraina. Şi în acest caz procurorii şi CNA vor desfăşura acţiuni procesual-penale pentru a stabili provenienţa banilor.

Reamintim că acum trei săptămâni, doi deputaţi din coaliţia de guvernare, Valentina Stratan (PD) şi Iurie Chiorescu (PLDM), au semnalat public faptul că în privinţa lor, anumite persoane au întreprins acţiuni de corupere.

Parlamentarilor li s-a propus să părăsească fracţiunile şi să adere la o "nouă forţă politică de perspectivă".