600 de liberali îi cer lui Rareş Bogdan să preia PNL Bucureşti. Tensiuni între fostul jurnalist şi Orban

Rares Bogdan
Rares Bogdan (Epoch Times România)

Mai mult de 600 de liberali i-au cerut lui Rareş Bogdan, prin intermediul unei scrisori obţinute de Mediafax, să preia conducerea PNL Bucureşti.

Cei 622 de semnatari ai scrisorii îşi argumentează doleanţa de a-l avea pe Rareş Bogdan ca şef PNL Bucureşti, ilustrând situaţia în cadrul organizaţiei din anii trecuţi, când “toate conducerile au fost demise, fără un motiv, fără o discuţie, fără o consultare care nici până astăzi nu a avut loc”.

“Avem încredere în dumneavoastră şi în viitorul nostru comun în organizaţia PNL Bucureşti! De aceea vă cerem să nu ne lăsaţi pradă jocurilor de culise, negocierilor şi calculelor generatoare de blaturi şi eşecuri. Dorim să continuăm lupta cu PSD, aşa cum am făcut-o în ultimii 3 ani: neabătut şi fără compromisuri şi vrem să avem şansa de a câştiga alegerile în Bucureşti!”, precizează liberalii, în scrisoarea pe care o puteţi citi integral aici.

Precizăm că liderul PNL, Ludovic Orban, urmează să prezinte propunerile sale pentru conducerea PNL Bucureşti şi a organizaţiilor de sector într-o şedinţă care va avea loc marţi de la ora 9.00.

De amintit că în ultimul timp Rareş Bogdan, cap de listă al PNL la europarlamentare, pare că nu se mai află în graţiile preşedintelui partidului Ludovic Orban, decizia fiind - potrivit unor surse citate de Adevărul - o consecinţă a atitudinii mult prea „independente” pe care fostul om de presă şi-a asumat-o în ultimul timp, punând condiţii pentru preluarea şefiei organizaţiei din Bucureşti şi promiţând funcţii.

Sursele respective susţin că Rareş Bogdan ar fi cerut chiar funcţia de secretar general pentru Florin Roman, iar astfel de pretenţii par să nu fi fost pe placul lui Ludovic Orban, care a decis ca fostul om de presă să fie marginalizat şi exclus din „prima gardă” a formaţiunii.

Alte surse citate de Digi24 susţin că Rareş Bogdan ar fi cerut ca toţi liberalii care sunt în consilii de administraţie să demisioneze şi să înceapă o opoziţie feroce faţă de PSD, inclusiv în consiliile locale. Modelul ar fi cel al USR care nu se aliază cu PSD în consiliile locale sau în cel municipal niciodată. Susţinătorii lui Rareş Bogdan sugerează că aceste solicitări ar fi fost considerate inacceptabile de către liderii PNL.

De subliniat că la PNL Bucureşti se face curăţenie tocmai pentru că unii dintre şefii de sectoare au fost acuzaţi că sunt nostalgici ai USL, colaborează bine cu PSD şi chiar ar fi făcut blat cu social-democraţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne