7 surse de frustrare şi stres pe care le accepţi prea des în viaţa ta

.
. (pixabay.com)

Este important să te bucuri de viaţă şi să apreciezi ceea ce ai, nu să treci printr-un stres continuu care pare că nu se mai termină. Tocmai de aceea, astăzi este ziua cea mai potrivită să renunţi la următoarele surse de stres şi frustrare:

1. Un loc cald, sigur şi plictisitor

Meriţi să fii fericit şi să trăieşti o viaţă de care eşti entuziasmat. Evită să-i laşi pe cei din jur să te facă să uiţi asta. Evită să-ţi creezi o zonă de confort atât de securizată, încât ajungi în situaţii în care nimic din ceea ce faci nu serveşte pasiunii tale. Pentru că atunci când construieşti ceva nou în viaţa ta, vei întâlni provocări şi alegeri dificile pe care va trebui să le iei, iar asta te vor scoate din acel loc cald şi sigur. Astfel apare o întrebare: Ce este cel mai important pentru tine?

2. Emoţiile negative ale unor evenimente din trecut

Primul pas pe care poţi să-l faci astfel încât să trăieşti viaţa pe care ţi-o doreşti, este să te îndepărtezi de o viaţă care îţi displace. Să-ţi dai seama că cel mai bun lucru despre trecut este faptul că s-a terminat, este primul pas către fericire.

Tu nu eşti evenimentele care au avut loc în trecut. Evită să te identifici cu ele. De asemenea, nu eşti obiceiurile pe care le-ai avut în trecut. Eşti ceea ce crezi că eşti, aici şi acum şi probabil că te afli aici pentru un motiv specific. Evită să mai fii un prizonier al trecutului tău. Momentele pe care le regreţi transformă-le în lecţii şi evită să te pedepseşti cu ele, intrând în tot felul de stări negative. Treci dincolo de fricile cu care te confrunţi şi concentrează-ţi atenţia către posibilităţile care te aşteaptă la un pas distanţă.

3. Scuzele pe care le găseşti pentru a amâna lucruri

Începând de astăzi, opreşte-te să-ţi mai găseşti scuze pentru care nu reuşeşti să faci ceva să meargă şi concentrează-ţi atenţia pe toate motivele pentru care poţi să-l realizezi. Renunţă să tot vorbeşti despre ceea ce ai făcut şi ceea ce vei face şi pune mâna şi fă-o pentru că faptele vor vorbi de la sine. Multe stări emoţionale prin care vei trece nu doar “se întâmplă”, ci sunt o alegere. Niciodată nu ştii ce rezultat vei obţine până când nu încerci să faci acel lucru.

Aminteşte-ţi mereu că este mult mai bine să te uiţi înainte şi să te pregăteşti pentru ce va urma, decât să te uiţi înapoi şi să regreţi. Pentru că, în cele din urmă, există un element care îţi va garanta faptul că lucrurile la care visezi şi obiectivele pe care ţi le-ai propus nu se vor realiza niciodată: lipsa de acţiune.

4. Oameni care au în mod obişnuit un comportament negativ

Evită să laşi negativitatea cuiva să stea în calea fericirii tale. Oamenii negativi îţi vor oferi rareori o perspectiva pozitivă asupra vieţii. Alege cu atenţie în preajma cui îţi petreci timpul. De fiecare dată când scoţi un element negativ din viaţa ta, faci loc unuia pozitiv. Să înveţi să ignori comentariile negative este una din căile sigure către fericire. Viaţa devine mai uşoară atunci când te îngrijeşti de aceasta ca de o grădină: smulgi buruienile şi laşi doar florile.

5. Gândirea ta negativă şi distructivă

Evită să-ţi concentrezi atenţia pe cât de stresat eşti şi fii recunoscător pentru ceea ce ai aici şi acum. Dacă începi să te plângi, probabil că nu vei schimba într-un mod pozitiv ceea ce urmează să se întâmple, însă cred că poţi să faci asta cu o atitudine pozitivă. Viaţa este prea scurtă pentru a fi într-o continuă altercaţie cu tine însuţi. Practică toleranţa şi iertarea. Evită să laşi lucruri mărunte şi nesemnificative să-ţi strice starea de bine. Nu contează ceea ce ţi se întâmplă, ci modul în care reacţionezi la evenimentele prin care treci. În timp ce alţii numără probleme din viaţa lor, fii tu acea persoană care numără lucrurile pentru care să fie recunoscătoare. Indiferent cât de dificilă este situaţia prin care treci acum, într-o zi vei privi înapoi şi vei observa că eşti o persoană mai puternică, tocmai datorită acelei situaţii dificile.

Aşa că învaţă să zâmbeşti cât mai des. Este cel mai ieftin medicament. Atunci când treci prin diferite evenimente cu zâmbetul pe buze, ajungi să-ţi construieşti o viaţă echilibrată.

6. Dorinţa ta de a trăi conform aşteptărilor altor oameni

Aminteşte-ţi să eviţi să-ţi formezi o idee finală în legătură cu ceea ce înseamnă succesul şi fericirea, bazându-te pe părerile altor oameni. Mă îndoiesc că suntem pe această lume pentru a trăi în conformitate cu aşteptările celorlalţi. Cred că suntem aici pentru a ne urma propria cale şi să dăm ce e mai bun din noi. Atunci când laşi deoparte aşteptările altor oameni, sau acele lucruri pe care “ar trebui” să le faci, îţi dai voie să-ţi iei acel timp pentru tine, în care să-ţi construieşti paşii către ceea ce-ţi doreşti. Bruce Lee surprinde asta foarte bine într-unul din citatele sale: “Nu sunt în această lume pentru a trăi conform aşteptărilor tale şi nici tu nu eşti în această lume pentru a trăi conform aşteptărilor mele”.

7. Nu ţii cont şi de tine

Printre cele mai dificile momente de care s-ar putea să ai parte, nu sunt acelea în care oamenii din jur nu te înţeleg, ci atunci când tu nu înţelegi de ce faci ceea ce faci. Este foarte uşor să trăieşti în funcţie de ceea ce vor alţii, aşa cum am observat că fac foarte mulţi oameni, însă te provoc să-ţi trăieşti viaţa ţinând cont de tine, de valorile, ideile şi lucrurile pe care vrei să le realizezi. Să crezi în tine şi să te asculţi când vrei să iei o decizie. Da, ajută-i pe cei din jur şi fii atent dacă ceea ce faci îi poate afecta într-un mod negativ. În acelaşi timp, ai grijă şi de tine, oferindu-ţi timpul pe care-l meriţi.

Îţi spun toate acestea pentru că vreau ca în momentul în care îmbătrâneşti, să eviţi să ajungi să-ţi petreci timpul visând la persoana care ai fi putut deveni. Când va veni ziua în care te vei întreba cum de a trecut timpul atât de repede, să poţi spune că l-ai petrecut sub formă de momente frumoase de autodescoperire, urmărind cu pasiune ceea ce simţeai că este potrivit pentru tine, susţinând valorile în care crezi, fără să laşi pe cineva să te tragă înapoi. Să spui că ţi-ai trăit viaţa cu adevărat!

Printre surse: marcandangel.com, lifehack.org şi lifehacker.com

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură