"A fost întârziat la CES" - Cîţu, despre proiectul de închidere a operatorilor economici ce nu respectă măsurile anti-COVID

Premierul Florin Cîţu
Premierul Florin Cîţu (Facebook - Guvernul României)

Prim-ministrul Florin Cîţu a vorbit, miercuri, despre proiectul de lege referitor la închiderea restaurantelor, cluburilor şi a altor agenţi economici care nu respectă măsurile de protecţie sanitară. Şeful Executivului a declarat că iniţiativa legislativă avea toate avizele dar a fost întârziată la Consiliul Economic şi Social (CES).

„Avea toate avizele proiectul respectiv, dar la CES, astăzi, deşi practica permitea să fie luat direct în plen în discuţie, a fost întârziat proiectul şi nu are avizul CES. CES, aşa cum ne-am obişnuit şi în alte dăţi, ori vine cu propuneri să creştem salarii, să creştem cheltuieli... eu v-am spus că e nevoie de reformă şi la CES şi vom merge mai departe şi cu asta, avem în PNRR chiar nişte bani incluşi pentru reformă în acest sector. Mi se pare o obstrucţionare ciudată, dar nu ne oprim aici. Vom veni cu acest proiect de lege. Avem şi mâine şedinţă de Guvern. Dacă se poate, bine, dacă nu, săptămâna viitoare cu siguranţă vine proiectul de lege”, a precizat liderul de la Palatul Victoria.

Întrebat dacă proiectul a ajuns cu întârziere la CES şi nu a fost timp pentru a fi dezbătut, premierul Florin Cîţu a replicat:

„Nu, repet. A ajuns la CES, putea să fie direct pus în plen, nu s-a dorit acest lucru, dar îl vom avea pentru săptămâna viitoare”.