A murit Corneliu Vadim Tudor

Presedintele Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor
Presedintele Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Corneliu Vadim Tudor a fost internat, luni, la Spitalul Militar din Bucureşti pe fondul unor probleme respiratorii.

Potrivit România TV, Corneliu Vadim Tudor suferea de edem pulmonar acut. La scurt timp de la internare, C.V. Tudor ar fi făcut infarct. Luni, în jurul orei 16.00, apropiaţi ai lui Vadim Tudor au declarat că starea liderului PRM s-a înrăutăţit.

Ca scriitor, Corneliu Vadim Tudor a fost unul dintre poeţii de casă ai familiei Ceauşescu, cunoscut pentru osanalele pe care le cânta "Geniului Carpaţilor".

Ca jurnalist, după 1990 s-a făcut remarcat prin atacurile de o josnicie ieşită din comun, lansate la adresa intelectualilor care încercau să scoată România de sub comunism. Lipsit de un curaj elementar, îşi publica deseori articolele sub pseudonim, pentru a scăpa de eventuale aduceri în faţa Justiţiei.

Corneliu Vadim Tudor a dus o politică de cârciumă, bazată pe o falsă luptă "anti-mafia", fals-naţionalistă, cu accente xenofobe şi de un populism extrem, fiind cunoscut pentru ieşirile sale la limita patologicului şi de-a dreptul ilegale în momentul condamnării regimului comunist în Parlamentul României.

Corneliu Vadim Tudor a fost deseori folosit de televiziuni în talk-show-uri datorită afirmaţiilor scandaloase şi deseori complet nefondate pe care le făcea.

Spre ruşinea României, Corneliu Vadim Tudor a reprezentat ţara în Parlamentul European.