Academia Rusă de Ştiinţe: medicina homeopatică “pericol pentru sănătate”

Au început demersurile pentru a stopa practicarea acestei forme a medicinei alternative
(FRED TANNEAU / AFP / Getty Images)

Academia Rusă de Ştiinţe (RAS) a etichetat medicina homeopatică “un pericol pentru sănătate”. Organizaţia cere acum Ministerului Sănătăţii din Rusia să abandoneze practicarea medicinii homeopatice în spitalele guvernamentale, informează luni RBC.

O comisie RAS a descoperit că anumiţi pacienţi refuzau medicina standard în favoarea tratamentelor homeopatice, punându-şi vieţile în pericol şi a încercat să stăvilească fenomenul.

Evoluţia survine pe un fond de creştere al infracţionalităţii în ceea ce priveşte medicamentele de pe piaţa neagră. Comisia a avertizat de asemenea că anumite pastile homeopatice fără licenţă conţin substanţe toxice.

Principiile homeopatiei contravin legilor chimice, fizice şi biologice cunoscute, iar testele ştiinţifice efectuate pentru a dovedi eficienţa acestui sistem au eşuat”, susţine comisia în raportul acesteia.

Măsura face parte dintr-o campanie ostilă, în creştere, împotriva medicinei homeopatice în Rusia.

Luna trecută, "studenţii" de la Prima Universitate de Stat de Medicină din Moscova, au depus o petiţie pentru a interzice predarea principiilor homeopatice în şcolile medicale.

Serviciul Vamal Federal al Rusiei a introdus de asemenea reguli noi în noiembrie 2016, forţând producătorii să demonstreze eficacitatea oricărui produs homeopatic pe care doresc să îl vândă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură