Accesorii pentru arme pneumatice, cuţite şi alte mărfuri, reţinute de vameşii moldoveni

Accesorii pentru arme pneumatice, cuţite, etc.
Accesorii pentru arme pneumatice, cuţite, etc. (gov.md)

Însemne distinctive pentru uniformele instituţiilor paramilitare şi a altor autorităţi, cuţite, spray-uri lacrimogene şi alte mărfuri au fost depistate de către funcţionarii vamali în automobilul unei moldovence care a încercat să introducă bunurile ilegal în ţară, fără a le declara organului vamal şi fără a deţine acte ce i-ar permite transportarea acestora peste frontiera vamală a Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă al Serviciului Vamal, cazul a fost înregistrat la postul vamal Palanca, pe sensul de intrare în ţară, atunci când, pentru control, s-a prezentat o conaţională în vârstă de 49 de ani, la volanul unui autovehicul de model Honda CRV.

Deşi a afirmat că nu are bunuri de declarat, funcţionarii vamali au dispus, în baza analizei de risc, controlul fizic al mijlocului de transport, fiind depistate peste 960 de ecusoane pentru uniformele angajaţilor instituţiilor paramilitare şi altor instituţii de drept, 34 de accesorii pentru arme pneumatice, 7 cuţite şi alte mărfuri fără acte de provenienţă.

Potrivit informaţiilor preliminare, întregul lot era transportat din Ucraina, iar conducătorul auto a ignorat restricţiile de introducere în ţară a mărfurilor prohibite de către persoanele fizice şi care necesită o autorizare specială.

In context, marfa a fost reţinută pentru expertiză. Ulterior, conform prevederilor legale se vor continua cercetările în vederea elucidării tuturor circumstanţelor şi tragerii la răspundere a persoanei vinovate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe