ACL vrea comisie de anchetă parlamentară pentru prezidenţiabilul care ar fi "ofiţer acoperit" (Video)

Tinel Gheorghe şi George Scutaru, conferinţă de presă la sediul ACL
Tinel Gheorghe şi George Scutaru, conferinţă de presă la sediul ACL (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Material video pe pagina originală Epoch Times.

Deputaţii din grupurile parlamentare ale PNL şi PDL au anunţat într-o conferinţă de presă joi că vor solicita conducerii Camerei Deputaţilor să fie înfiinţată o comisie parlamentară de anchetă privind afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu conform cărora printre candidaţii la Preşedinţie ar fi un ofiţer sub acoperire.

Liderul PDL, Tinel Gheorghe şi liderul PNL, George Scutaru, din Camera Deputaţilor au declarat că afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu trebuie "dezavuate în Parlamentul României" şi toţi candidaţii la Preşedinţie trebuie să ia poziţie faţă de această afirmaţie foarte gravă.

"Am făcut această conferinţă de presă pentru a exprima dorinţa grupurilor parlamentare PDL şi PNL din Camera Deputaţilor de a iniţia o comisie parlamentară de anchetă privind afirmaţiile extrem de grave ale preşedintelui Traian Băsescu cu privire la existenţa printre candidaţii la Preşedinţia României a unui ofiţer acoperit. Noi credem că aceste afirmaţii care au rămas fără răspuns trebuie devoalate în Parlamentul României, în forul suprem al poporului şi credem că toţi candidaţii în perioada următoare trebuie să răspundă public la această extrem de gravă afirmaţie. În temeiul art. 75 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, cele două grupuri parlamentare vor iniţia marţi, în Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, sub semnătura a minimum 50 de deputaţi, sesizarea privind constituirea acestei comisii parlamentare de anchetă", a subliniat Tinel Gheorghe.

Liderul deputaţilor PDL a susţinut că în 10-14 zile această chestiune lansată în spaţiul public de către şeful statului, care este şi preşedintele CSAT, "trebuie să capete răspuns astfel încât cel asupra căruia planează suspiciunea de a fi ofiţer acoperit să i se interzică dreptul de a candida la Preşedinţia României".

Liderul PNL a afirmat că este în joc onestitatea unui candidat şi că este de datoria Parlamentului să lămurească această problemă.

Klaus Iohannis, candidatul ACL la Preşedinţie, "nu are probleme cu elemente din CV", a afirmat Scutaru.

Preşedintele Traian Băsescu a făcut o declaraţie misterioasă marţi seară la postul B1 TV, potrivit căreia unii dintre candidaţii la preşedinţie au "omis" să-şi treacă în CV dacă au fost sau nu ofiţeri sub acoperire, subliniind că nu este corect să duci o asemenea funcţie "având două butoane".

Totodată, în legătură cu ”lucrurile ascunse din CV-urile candidaţilor la prezidenţiale”, despre care a pomenit în trecut, şeful statului a afirmat că toate observaţiile pe care le-a făcut pe această temă au rămas valabile.

”Încă mai cred că au timp candidaţii, înainte de a-şi depune candidaturile, să spună public, îşi completeze CV-ul, dacă au fost cumva sau nu ofiţeri acoperiţi", a menţionat Traian Băsescu, într-o emisiune a postului B1 TV.

La întrebarea dacă şeful statului vă spune cine este persoana în cazul în care aceasta nu şi-a completat CV-ul, preşedintele Băsescu a specificat: ”Da, pentru că am obligaţia să o spun, am obligaţia să o fac. Există lege care interzice serviciilor să îşi facă cunoscute reţelele, ofiţerii acoperiţi, ofiţerii descoperi, etc., dar când discutăm despre funcţia de preşedinte al României, nu poţi să nu informezi”.