Act eroic - Sare din mers în maşina unui bărbat care a făcut infarct şi îl salvează

Maşină
Maşină (captură video Imgur)

Departamentul de Poliţie Dixon din Illinois a clasificat ca „act eroic” intervenţia lui Randy Tompkins, în vârstă de 39 de ani, care a ieşit rapid din automobilul său şi a sărit pe geamul unui alt vehicul în mers, deoarece conducătorul acestuia era incapabil să mai şofeze. Tompkins îşi dăduse seama că omul respectiv, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, suferea un atac de cord şi nu a ezitat să-l salveze.

Evenimentele au avut loc la intersecţia străzilor 4th Avenue şi North Galena Avenue, la nord de Illionis (SUA). Doi poliţişti au observat că o maşină albastră nu a respectat semnele de trafic şi era pe cale să lovească mai multe vehicule.

În încercarea de a opri „infractorul”, poliţia a activat semnalizarea de urgenţă, dar vehiculul în cauză şi-a continuat drumul spre nord, la viteză mică.

În acel moment au observat cum Randy Tompkins a făcut o manevră pentru a nu fi lovit de maşina aflată în derivă. Tompkins s-a hotărât să intervină în momentul în care şi-a dat seama că şoferul din maşina albastră nu se simţea bine. A ieşit din maşina sa, a alergat spre maşina albastră şi, fără ezitare, a sărit prin fereastra pasagerului din faţă, pentru a-l opri.

(captură video Imgur)

(captură video Imgur)

Primul lucru pe care l-a făcut a fost să-l împiedice să-şi înghită limba, punându-i degetele în gură şi a apăsat rapid pe frână pentru a opri autovehiculul. Câteva secunde mai târziu a sosit şi patrula poliţiei pentru a-l ajuta şi ofiţerii au chemat ambulanţa.

Imaginile au fost înregistrate şi postatate de poliţie pe pagina oficială de Facebook, unde au avut ocazia să-i mulţumească lui Tompkins pentru acţiunea lui, dar şi să reamintească oamenilor că acest tip de comportament este oricum "nerecomandat".

În declaraţii ulterioare referitoare la repecusiunile acţiunii sale, Tompkins a spus:"Am făcut-o foarte repede şi am reuşit să opresc automobilul. Mi-era teamă, dar aş face acest lucru pentru oricine. De fapt, eram la locul potrivit în momentul potrivit".

Clipul video poate fi vizionat aici.

Mai multe informaţii: When Driver Suffers A Seizure, Man Saves The Day With This Bold Move

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură