Acţiunile chineze au înregistrat pierderi din nou

(Captură Foto)

Deşi vineri au înregistrat scăderi de peste 4% - o situaţie care a ridicat pierderile săptămânale la peste 10% - acţiunile chineze au primit din nou lovituri puternice în sesiunea de tranzacţii de luni dimineaţa.

Începând cu 7:10 a.m., ora Londrei, (2:10 a.m. ET), indicele Shanghai Composite a scăzut cu 6,44%. Astfel, pierderile înregistrate după atingerea nivelului de 5178,2 la 12 iunie au ajuns în prezent la 36,62%, conform Business Insider.

Indicele are acum cel mai scăzut nivel de la jumătatea lunii martie, în condiţiile în care, în ciuda recentelor pierderi, indicele a înregistrat totuşi o creştere de 50% în ultimele 12 luni.

“Măcelul” din Shanghai este copiat de alţi indici din China continentală.

Indicii CSI 300 şi CSI 500 - care includ între 300 şi 500 dintre cele mai mari firme din Shanghai şi Shenzhen, în funcţie de capitalizarea pieţei -, au scăzut cu 7,49% şi, respectiv cu 8,68%.

Pierderile au loc în ciuda faptului că în weekend s-a anunţat că imensului fond de pensii al Chinei i se va permite acum să investească până la un trilion de yuani în stocurile interne – cea mai recentă dintr-o serie lungă de încercări din partea guvernului din Beijing de a opri prăbuşirea pieţei de acţiuni chineze.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.