Activist al organizaţiei Black Lives Matter, pus sub acuzare pentru incidentele de la Capitoliu

John Sullivan
John Sullivan (Twitter)

Activistul Black Lives Matter care a fost observat în grupul de protestatari ce a luat cu asalt Capitoliul SUA în 6 ianuarie a fost pus sub acuzare pentru pătrundere ilegală pe terenuri private, tulburări civile, intrare violentă şi conduită dezordonată, a declarat joi Departamentul de Justiţie.

John Earle Sullivan, în vârstă de 26 de ani, le-a spus agenţilor FBI săptămâna trecută că se afla la Capitoliu atunci când au avut loc violenţele. El a declarat că a intrat printr-o fereastră care era spartă şi că a fost prezent în momentul când Ashli ​​Babbitt, un veteran al Forţelor Aeriene, a fost împuşcată de un ofiţer de poliţie al Capitoliului în timp ce încerca să intre în holul preşedintelui Camerei printr-o fereastră spartă.

Citiți și Fondatorul unei organizaţii de extremă stânga surprins pe camere în Capitoliu

Sullivan le-a arătat agenţilor o parte dintre filmările pe care le-a luat în interiorul clădirii, în care el şi alţii au intrat ilegal.

Sullivan a dat interviuri mai multor canale mass media după evenimente, inclusiv posturilor CNN şi ABC. El a declarat pentru The Epoch Times că s-a amestecat cu mulţimea, pentru a nu fi „bătut”. Acesta a spus că este cunoscut în comunitatea activiştilor ca fiind membru al grupului anarho-comunist Antifa, dar a negat că ar fi membru al reţelei.

El a declarat pentru The Epoch Times că ştia de planurile de a lua cu asalt Capitoliul şi că a văzut asemenea lucruri pe „forumuri subterane şi lucruri de genul acesta”. El a postat informaţii despre aceste planuri pe conturile sale de pe reţelele sociale, dar nu a informat oamenii legii. „Nu sunt un turnător”, a susţinut el.

Sullivan a fost acuzat de revolte şi acte criminale în Provo, Utah, din cauza conduitei avute în cadrul unui protest al stângii radicale de anul trecut, în timpul căruia o persoană a fost împuşcată şi rănită.

Sullivan este un susţinător al mişcării comuniste Black Lives Matter şi conduce un grup numit Insurgence USA, despre care spune că a fost fondat după ce a murit George Floyd, un bărbat de culoare, ucis în timpul arestării de către Poliţia din Minneapolis anul trecut.

Dacă este găsit vinovat, Sullivan va fi condamnat la închisoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe