Activist care luptă pentru păduri, plângând în hohote şi plin de sânge: Mafia lemnului, nenorociţilor, veţi plăti!

Daniel Bodnar
Daniel Bodnar (Screenshot)

Daniel Bodnar, activist civic pentru stoparea tăierii abuzive a pădurilor din Bucovina, a declarat, miercuri seara, plângând, într-un live transmis pe pagina sa de Facebook, că a fost atacat cu pietre de angajaţii unei firme care se ocupă cu exploatarea lemnului, relatează Podul.ro. Totodată, activistul îi acuză pe Marcel Vela, Costel Alexe şi Cătălin Predoiu că sunt direct responsabili de distrugerea pădurilor României.

Incidentul a avut loc, potrivit lui Daniel Bodnar, în timp ce acesta urmărea două camioane care ar fi transportat lemn ilegal.

În imaginile video se poate vedea cum maşina activistului este plină de cioburi de la geamul şi parbrizul sparte de atacatori, iar acesta are tăieturi şi sânge pe faţă.

Totuşi, Bodnar a transmis că nu îi este frică de mafia lemnului şi nu va renunţa la lupta sa, promiţând în acelaşi timp că “nenorociţii” vor plăti pentru faptele lor.

Redăm în continuare o parte dintre afirmaţiile activistului:

Nu mai pot, vă spun sincer. E tot spart. Şi parbriz, şi tot. Am plecat din Mălini (Suceava). S-a ajuns prea departe. Nu am crezut că în România, în 2020, suni la Poliţie, aştepţi ca disperatul, vrei să faci ceva pentru ţara asta…Nu mi-e frică de ei, dar o să plătească nenorociţii ăştia…O să merg la spital…Când se face ceva împotriva acestor asasini care distrug România? Eu nu trebuie să vărs sânge pentru că Poliţia nu-şi face treaba, nu-i pedepseşte. La Moldoviţa, la Vatra Moldoviţei nu se face nimic. Este un procuror Iasinovschi care îi protejează pe toţi. La Direcţia Silvică este acel Martin care a fost săltat de mascaţi. Acel Martin are un frate la DGA. Cum să se facă dreptate în Bucovina?! Eu nu vreau să fiu erou. Eu vreau să trăiesc lângă familia mea. Tot ce am făcut până acum a fost pentru că-mi iubesc ţara. (…) Suntem totuşi ţară democratică. Noi, câţiva oameni, am făcut ce nu au făcut autorităţile niciodată. Ne sunt sparte toate maşinile. S-a ajuns prea dreptate. Sunt lacrimi de furie! Am trimis atâtea sesizări. Am trimis şi domnului Vela. Am făcut şi la domnul Alexe. Am făcut peste tot sesizări. Şi totul în zadar…

Am refuzat orice ofertă a partidelor politice de a candida acum la parlamentare. Şi puteam să fiu azi deputat. Dar am zis nu, eu vreau să fac mai mult pentru ţara mea. Să rămână ceva în urma mea. Îmi iubesc ţara. Tot ce fac, fac pentru că simt pentru ţara mea.

Şi ajungem în situaţia în care să fim nenorociţi. Au spart geamurile la casa socrilor mei. Mi-au spart BMW-ul. Acum şi bus-ul ăsta cu care trebuia să duc ceva materiale. Eu am fost ferm convins că se poate colabora cu autorităţile. Dar nu se mai poate. Dar nici nu renunţăm la lupta cu aceşti nenorociţi care distrug pădurile României. Vreau să fac ceva. Domnule Vela, uitaţi-vă pe mail la cabinet să vedeţi sesizare şi din partea mea. Trimiteţi Corpul de Control. Luaţi noi decizii aici, în Bucovina. Ne omoară ăştia! Eu mi-am dus soţia şi fetiţa din România ca să fie în siguranţă. Eu sunt despărţit de ele pentru că vreau să lupt împotriva acestor nenorociţi. Nu asta e România pe care ne-o dorim!”

De asemenea, activistul îi acuză pe politicieni că îşi dau singuri decoraţii şi premii, în timp ce Bucovina, România, sunt distruse şi “hăcuite” zilnic de mafia lemnului.

“Mafia lemnului conduce Bucovina. Am cerut ajutor de la Guvern, de la ministere, toţi mănâncă din banii ăştia, toţi sug din această resursă, din pădurea României. Totul se taie şi se duce la firmele austriece nenorocite care poluează şi distrug totul. Pleacă milioane de metri cubi de lemn. Domnule Vela, pentru acea sesizare pentru care n-aţi răspuns, acesta este şi sângele pe care l-aţi vărsat dvs. Trimiteţi aici oameni care să aplice legea. Domnule Costel Alexe, acuma eşti bine mersi şef la CJ Iaşi, câte sesizări ţi-am făcut? Câte mesaje? Ne-aţi blocat încontinuu. Tot ce am făcut a fost în zadar. Criminalilor! Voi sunteţi asasinii României! Voi împreună cu mafia lemnului”, a mai afirmat Bodnar.

Mai mult, activistul îi transmite lui Cătălin Predoiu, că a fost “cel mai iresponsabil şi mai nenorocit ministru de Justiţie din istoria României, cel mai ticălos”.

“Nu se poate compara cu doamna Birchall care a făcut ceva, chiar dacă a fost la PSD. Am avut speranţe de la acest guvern. Infractorii nu se mai tem, domnule Predoiu, că le-aţi dat aripi, infractorii vă mulţumesc pentru că aţi distrus justiţia din România, voi şi PSD-ul. Să nu îndrăzniţi, peneliştilor şi pesediştilor, să luaţi ministerul de Justiţie. Să vină alt partid, mai curat. Politicienii de la Bucureşti au mâinile mânjite cu sânge (...) Aţi vărsat sânge nevinovat din cauza corupţiei”, a mai afirmat Daniel Bodnar.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură