Activişti luaţi pe sus la o conferinţă de presă a lui Tăriceanu. O jurnalistă împiedicată să filmeze

Activist luat pe sus
Activist luat pe sus (Bihoreanul)

Doi membri ai Asociaţiei Oradea Civică au fost luaţi pe sus, joi, de SPP-işti, când încercau să intre la o conferinţă de presă organizată de Călin Popescu Tăriceanu, iar reporterului publicaţiei Bihoreanul care a filmat scena i s-a interzis accesul în sală, relatează ebihoreanul.ro.

"Politicienilor le e frică de cetăţeni! ALDE, lăsaţi-ne să intrăm şi noi, şi noi suntem cetăţeni ai acestei ţări! Vrem să intrăm şi noi, dle Tăriceanu, suntem aici la intrare şi vrem şi noi să intrăm", a strigat un activist, moment în care a fost agresat de un individ cu părul alb, îmbrăcat în costum.

În pragul uşii care apoi li s-a închis activiştilor în nas, a apărut, preţ de câteva momente, fostul ministru Andrei Gerea. Apoi, intrarea spre sala de conferinţe s-a închis dar activiştii au continuat să-şi strige nemulţumirea.

"Să vă fie ruşine, domnule Tăriceanu. Vrem şi noi să intrăm să punem o întrebare dlui Tăriceanu, acestui domn corupt care a primit 800 de mii de euro şpagă. Şpăgarule, eşti un nenorocit de şpăgar. Să îţi fie ruşine, ne e ruşine de tine, Tăriceanu, nu eşti bine venit în Oradea, să nu mai vii în Bihor, stai la Bucureşti împreună cu hoţii tăi, nenorocitule!", a strigat unul dintre cei doi cetăţeni, după care activiştii au fost scoşi cu brutalitate din proximitatea sălii de conferinţă.

Ziarista care filma scena a avut şi ea de suferit. Potrivit ebihoreanul, unul dintre bodyguarzii care i-au împins pe cei doi activişti afară a lovit-o peste mână pe jurnalistă şi a încercat să-i smulgă telefonul. "Luaţi-i, mă, telefonul!", a strigat unul dintre membrii staff-ului şefului ALDE.

În busculadă, jurnalista a fost zgâriată la mâna cu care ţinea telefonul iar ulterior i-a fost interzis accesul în sala unde avea loc conferinţa de presă a liderului ALDE.

Prezent pe holuri, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor Traian Bodea, fost preşedinte al filialei, în prezent simplu membru, marginalizat de actuala conducere, a declarat BIHOREANULUI că interdicţia aplicată ziaristei a fost dictată de agenţii SPP din dispozitivul lui Tăriceanu.

De partea lor, reprezentanţii Asociaţiei Oradea Civică au relatat incidentul la modul următor:

„După ce am strigat să le fie ruşine, s-a creat o busculadă, în care a fost prinsă şi colega dvs. Pe mine un bărbat cu părul alb m-a lovit, m-a îmbrâncit, mi-a dat peste mână şi am scăpat telefonul, care mi-a căzut pe jos, apoi a pus piciorul pe el. Până la urmă ne-au împins afară pe hol, apoi ne-au invitat cei de la hotel să ieşim. Afară, la un moment dat, o PR-istă a spus că sună la Poliţie. Noi voiam să mai rămânem la bar, să-i întrebăm pe cei de la ALDE dacă nu le e ruşine, dar până la urmă am plecat toţi acasă”, a povestit BIHOREANULUI Cosmin Bursaşiu, vicepreşedinte Oradea Civică.

Vă invităm să urmăriţi şi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne