Actor din NY laudă spectacolul ‘epic’ al Shen Yun

Shen Yun Performing Arts îşi încheie spectacolul de dimineaţă la Centrul Lincold din New York, 21 aprilie 2013.
Shen Yun Performing Arts îşi încheie spectacolul de dimineaţă la Centrul Lincold din New York, 21 aprilie 2013. (Dai Bing / The Epoch Times)

NEW YORK – Shen Yun Performing Arts a uluit duminică iubitorii de dans şi operă din New York cu gama sa de dansuri şi culori prezentate în timpul celui de-al treilea spectacol al său cu casa închisă.

După ce a văzut spectacolul la Teatrul David H. Koch de la Centrul Lincoln, Joel Simon, un actor în reclame şi telenovele, a descris Shen Yun ca fiind minunat.

“Cred că este minunat. Totul a fost făcut perfect, minunat. Foarte colorat, foarte epic, cultural. Puteţi vedea istoria [chineză] evoluând ... de-a lungul anilor”, a spus el. “Spectacolul mi-a arătat mai mult decât ştiam” despre China, a adăugat el.

Shen Yun ţinteşte să renască cultura tradiţională chineză prin dans şi muzică clasică, în timp ce plasează o importanţă aparte asupra spiritualităţii şi respectului pentru divin, conform website-ului companiei.

Dl Simon a lăudat de asemenea compoziţiile muzicale originale ale Shen Yun, care sunt aranjate pentru o orchestră ce adună la un loc tradiţii muzicale clasice vestice şi chineze.

“Cred că este minunat – este pentru prima dată când am văzut aşa ceva”, a spus el.

Soţia sa, Lori Simon, care lucrează în marketing şi relaţii publice, a numit spectacolul “o producţie absolut uimitoare.”

Ea a notat că Shen Yun include o perspectivă asupra situaţiei curente a drepturilor omului în China.

“Scena turistului a fost foarte interesantă”, a declarat ea, referindu-se la dansul numit “O Întâlnire Neaşteptată”. În acea scenă, un tată şi fiica sa fac poze într-un parc şi întâlnesc un grup de practicanţi ai disciplinei spirituale Falun Dafa. Poliţia soseşte şi arestează întregul grup. Falun Dafa este practicată liber în întreaga lume dar este persecutată din 1999 în China comunistă.

Spectacolul evocă scene ale “[masacrului] din Piaţa Tiananmen şi te gândeşti că eşti în locul greşit şi la momentul greşit”, a adăugat ea.

Cu sediul în New York, Shen Yun nu poate fi vizionat în China în prezent, conform website-ului companiei.

“Noi îl recomandăm cu siguranţă numeroşilor noştri prieteni, astfel că ei să cumpere bilete pentru restul lunii”, a declarat dna Simon.

Informaţii oferite de Joshua Philipp şi Jack Phillips.

Shen Yun Performing Arts, cu sediul în New York, are trei companii aflate în turnee care susţin spectacole simultan în jurul lumii.

Shen Yun Performing Arts va susţine spectacole la Teatrul David H. Koch din cadrul Centrului Lincoln, între 20 şi 28 aprilie 2013. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi shenyunperformingarts.org

The Epoch Times este onorat ca sponsor al companiei Shen Yun Performing Arts.