Actorul Christian Bale, împiedicat de forţele de ordine chineze să viziteze un disident

Actorul american Christian Bale pe covorul roşu la premiera filmului "The Flowers of War", Beijing, 12 dec 2011.
Actorul american Christian Bale pe covorul roşu la premiera filmului "The Flowers of War", Beijing, 12 dec 2011. (MARK RALSTON / AFP / Getty Images)

Actorul Christian Bale a fost împiedicat de membri ai forţelor de securitate să viziteze un activist chinez pentru drepturile omului, aflat în arest la domiciliu.

Imagini difuzate de CNN îl arată pe starul din Batman împins de membri ai forţelor de ordine la intrarea în satul Shandong, unde locuieşte Chen Guangcheng.

Bale a călătorit timp de opt ore până în satul Dongshigu, din provincia Shandong (estul Chinei), însoţit de o echipă a CNN. El a fost oprit de persoane neidentificate, care i-au ordonat să plece, arată imagini video.

Când actorul a întrebat de ce nu i se permite accesul, gardienii au încercat să îi ia camera video .

"Voiam doar să mă întâlnesc (cu Chen - n.r.), să dau mâna cu el şi să îi spun ce sursă de inspiraţie este", a spus Bale, citat de CNN.

Chen este unul dintre cei mai cunoscuţi activişti din China. El a fost închis după ce a acuzat autorităţile că au desfăşurat avorturi forţate în cadrul politicii copilului unic.

Ulterior el a fost eliberat, dar militanţi pentru drepturile omului spun că se află în arest la domiciliu.

Bale se află în China pentru a promova filmul său "The Flowers of War", despre masacrarea chinezilor de către japonezi la Nanjing.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe