Actorul Dorel Vişan la deschiderea festivalului de film de la Moscova

Dorel Visan la Festivalul de Film de la Moscova
Dorel Visan la Festivalul de Film de la Moscova (site-ul oficial al Festivalului de film de la Moscova)
Ana Ion
20.04.2024

Actorul Dorel Vişan şi un preot ortodox român au participat, vineri seara, la deschiderea festivalului de film de la Moscova în plin scandal despre interzicerea unor filme propagandistice ruseşti în România, relatează G4Media.ro.

Informaţia despre participarea actorului Dorel Vişan la festivalul de film ”BRICS Film Festival 2024” de la Moscova au fost publicate şi de Cozmin Guşă, pe site-ul solidnews.ro. Guşă este unul dintre politicienii care propagă în România narativele pro-ruseşti şi anti-occidentale.

Guşă susţine că filmul „21 de rubini” regizat de către preotul ortodox Ciprian Mega a fost selectat printre cele 9 filme finaliste. În fotografiile publicate de Guşă, regizorul apare alături de purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, Maria Zaharova.

Zaharova a acuzat în urmă cu câteva zile România că, din motive politice, a reziliat contractul de închiriere a sălilor de cinema cu Ambasada Rusiei la Bucureşti. „Aceasta este o încercare de a anula cultura rusă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, citată de agenţia de presă rusă Tass.

„Arhiva Naţională de Filme a României, din motive politice, a reziliat contractele de închiriere a sălilor de cinema cu Ambasada noastră la Bucureşti, care, în cadrul unei campanii educaţionale, prevedea proiecţia cu circuit închis a filmelor ruseşti „Vremea Pervîh” („Primii în spaţiu”) şi „Vîzov” („Provocarea”) – a spus diplomatul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor