Actriţa Julie Gayet dă în judecată revista care a publicat informaţii despre presupusa sa aventură cu Francois Hollande

Preşedintele francez  François Hollande şi actriţa Julie Gayet.
Preşedintele francez François Hollande şi actriţa Julie Gayet. (Pascal Le Segretain / Getty Images)

Actriţa Julie Gayet, despre care presa franceză a afirmat că ar avea o relaţie amoroasă cu preşedintele Francois Hollande dă în judecată revista Closer, cea care a publicat informaţii despre presupusa ei aventură cu preşedintele francez, informează Le Monde.

Gayet acuză Closer că i-a încălcat dreptul la viaţă privată şi cere, conform unor surse apropiate publicaţiei, despăgubiri de 50.000 de euro, la care se vor adăuga alte 4.000. euro costuri pentru proceduri legale. Dacă Gayet va avea câştig de cauză, Closer va fi obligată să publice verdictul pe prima pagină a publicaţiei.

Reamintim că joi, 9 ianuarie, publicaţia a anunţat pe pagina sa de web, că va publica în ediţia de a doua zi un "dosar special de şapte pagini cu fotografii ale relaţiei". Anunţul a fost însă retras după mai puţin de 24 de ore, ca urmare a unei cereri a avocatului actriţei care a cerut, de asemenea, ca anunţul să nu mai apară pe Google.

Chiar dacă va fi obligat să îi plătească actriţei zecile de mii de euro cerute, este foarte posibil că revista să iasă în câştig. Ediţia în care au fost publicate fotografiile cu Hollande şi Gayet s-a vândut în 600.000 de exemplare, dublul tirajului obişnuit.

Revista a promis încă o serie de imagini şi revelaţii proaspete despre afacere în ediţia viitoare, care va fi disponibilă vineri.

Între timp, presa franceză dezvăluie faptul că Gayet este însoţită permanent de un agent de securitate angajat de statul francez.

Fotograful Sébastien Valiela, cel care a vândut revistei Closer pozele cu Hollande şi Julie Gayet, a dezvăluit faptul că a ajuns în postura de a face fotografiile după ce l-a urmărit pe agentul de securitate care o însoţeşte pe actriţă, informează Le Figaro. "Nu a fost greu să îl fotografiez pe Hollade", a declarat Valiela, "este foarte slab protejat."

În cadrul conferinţei de presă susţinute marţi la Paris, Hollande a refuzat să comenteze pe tema presupusei sale relaţii cu Gayet. Preşedintele Franţei a refuzat să comenteze şi pe tema relaţiei sale cu partenera sa oficială, Valerie Trierweiler, internată în spital după dezvăluirile publicate de Closer. Hollande a promis că va clarifica situaţia înainte de vizita oficială pe care o va efectua în Statele Unite pe 11 februarie, însoţit de Trierweiller. Preşedintele a mai anunţat că nu va intenta proces revistei Closer.

Conform presei franceze, partenera lui Hollande, care locuieşte la Champs Elysee ar fi suferit o cădere nervoasă după dezvăluirile despre aventura preşedintelui cu actriţa Gayet.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe