“Actul de protecţie al Monsanto” semnat, dar ridiculizat de oponenţii acestuia

Porumb rămas pe un câmp după strângerea recoltelor.
Porumb rămas pe un câmp după strângerea recoltelor. (Olivier Morin / Getty Images)

La începutul acestei săptămâni, Congresul american a adoptat în tăcere proiectul de lege privind Fondurile Agricole, care a fost ridiculizat de către oponenţii acestuia ca “Actul pentru Protecţia Monsanto.”

În acest proiect de lege, clauza în esenţă protejează furnizorii de seminţe modificate genetic, incluzând Monsanto, de procese în mijlocul potenţialelor riscuri pentru sănătate, conform Salon.com.

Preşedintele Obama a transformat măsura în lege în cursul zilei de marţi, 26 martie.

Peste 250.000 de oameni au semnat o petiţie care se opune Actului pentru Protecţia Monsanto, conform website-ului Food Democracy Now (FDN).

“Din nou, Monsanto şi industria bio-tehnologiei şi-au folosit puterea de lobbying pentru a submina drepturile voastre fundamentale”, conform unei declaraţii postate pe website-ul FDN.

Au existat mari nemulţumiri asupra modului de adoptare a clauzei de către Congres, fara a fi revizuită de Comitetele Agricole sau Juridice. Clauza a fost introdus anonim pe măsura progresului Proiectului de Lege privind Fondurile Agricole, conform Salon.

În acest moment, FDN şi Centrul pentru Siguranţă Alimentară au învinuit Comitetul de Fonduri al Senatul şi pe preşedinta acestuia, senatoarea Barbara Mikulski.

Centrul pentru Siguranţă Alimentară a declarat că “mulţi democraţi nu au fost conştienţi de prezenţa clauzei în proiectul general”, conform website-ului său.

“În acest acord ascuns, senatoarea Mikulski a întors spatele protecţiei consumatorilor, mediului şi fermierilor în favoarea bunăstării corporatiste a companiilor de bio-tehnologie precum Monsanto”, a susţinut într-o declaraţie Andrew Kimbrell, şeful Centrului pentru Siguranţă Alimentară.

El a adăugat că “acest abuz de putere nu este tipul de relaţie pe care publicul îl aşteaptă din partea senatoarei Mikulski sau a majorităţii democrate din Senat.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe