Acuzaţiile aberante ale lui Răzvan Băncescu stârnesc indignarea unui europarlamentar şi a unor O.N.G.-uri din Germania

Stefan Bernhard Eck
Stefan Bernhard Eck (Facebook)

Conform unui comunicat de presă al Alianţei pentru Combaterea Abuzurilor, europarlamentarul german Stefan Bernhard Eck va face o vizită oficială în România, în perioada 31 ianuarie - 3 februarie 2015.

Vizita sa este o primă reacţie a unui oficial străin după acuzaţiile calomnioase ale coordonatorului A.S.P.A., Răzvan Băncescu, pe care le-a făcut la adresa unor organizaţii de protecţie a animalelor din România, dar şi din Germania, Danemarca etc.

Potrivit declaraţiilor lui Băncescu, din cadrul conferinţei de presă ce a avut loc în data de 15 ianuarie 2015, acestea s-ar face vinovate de “traficarea” a zeci de mii de câini pentru “zoofilie şi experimente”, de constituirea unor reţele mafiote, de deturnarea unor fonduri, de relocarea a mii de câini prin păduri, de tentative de a repopula Bucureştiul cu câinii din adăposturile clandestine etc.

Europarlamentarul german Stefan Eck, în timpul vizitei sale la Bucureşti, va solicita Administraţiei Prezidenţiale o întâlnire cu o delagaţie a membrilor "Intergroup for Animal Welfare and Conservation". Va solicita Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi Primarului General al Capitalei demisia întregii conduceri a A.S.P.A. Bucureşti şi va adresa presei o scrisoare deschisă şi o invitaţie de a dezaproba afirmaţiile calomnioase, mincinoase, „extrem de nocive care i-au ultragiat pe mulţi dintre compatrioţii săi” , după cum a declarat.

„Atacul mizerabil al lui Băncescu nu loveşte doar în organizaţiile de protecţie a animalelor (numite sau nenumite) ci în însăşi ideea de protecţie a animalelor, în valorile şi principiile care-o animă (inseparabile de valorile şi principiile care fondează o societate civilizată), iar insultele inepte expectorate de fostul controlor RATB nu împroaşcă doar miile de cetăţeni români (salvatori ai animalelor pe care el le extermină cu sânge rece) ci şi zecile de mii de cetăţeni germani sau danezi implicaţi generos în salvarea/adopţia câinilor, (pe care-i transformă în corpore în zoofili, în sadici, în infractori) şi, la limită, chiar în instituţiile statelor germane sau daneze vinovate că şi-ar fi lăsat naţiunile să se-afunde în patologii deviante.

Răzvan Băncescu este în fond un simbol al diferenţei uriaşe care ne separă de nemţi. În Germania, acesta ar fi înfundat de mult puşcăria pentru cruzime faţă de animale, abuz în serviciu etc., iar prostiile pe care le debitează n-ar fi fost gustate nici măcar de colegii lui de celulă. În România, însă, Băncescu e cocoţat în creştetul unei instituţii publice cu un buget de milioane de euro, iar inepţiile lui propagate iresponsabil manipulează milioane de români”, scrie în comunicat.

Conform aceluiaşi comunicat „ Acţiuni de protest pregătesc şi organizaţiile de protecţie a animalelor din Europa, cea mai cunoscută dintre ele Fundaţia germană TASSO intenţionând să ceară Ambasadei Germaniei la Bucureşti adoptarea unei poziţii oficiale dure împotriva acestei defăimări fără precedent a cetăţenilor germani care au contribuit şi contribuie în continuare, cu sume importante sau cu acţiuni de voluntariat, la salvarea unor animale condamnate de autorităţile române la moarte sau la suferinţă.”

Referitor la declaraţiile făcute de reprezentantul A.S.P.A., Alianţa de Combatere a Abuzurilor declară că Băncescu vrea să abată atenţia de la acuzaţiile îndreptăţite ale O.N.G.-urilor denigrându-şi şi acuzându-şi la rândul lui acuzatorii (şi-o face ca la carte, exploatând apetenţa publicului pentru sezaţionalismul deviant).

Pe întreaga durată a vizitei în România, domnul Stefan Eck va fi însoţit de Claudiu Dumitriu – preşedinte al Asociaţiei “Alianţa pentru Combaterea Abuzurilor” în calitate de consultant pentru România şi va putea fi contactat la numărul de telefon: 0745278015.

Aflaţi mai multe despre cum este percepută în afara ţării problema câinilor vagabonzi urmărind interviul cu europarlamentarul Stefan Bernhard Eck şi cu dl Claudiu Dumitriu, vicepreşedintele Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook