Acuzaţiile vizându-l pe DSK nu au fost abandonate, ancheta continuă, anunţă Parchetul din Manhattan

Dominique Strauss-Kahn (DSK), fostul director al Fondului Monetar Internaţional
Dominique Strauss-Kahn (DSK), fostul director al Fondului Monetar Internaţional (PRAKASH SINGH / AFP / Getty Images)

Acuzaţiile vizându-l pe Dominique Strauss-Kahn nu au fost abandonate, iar ancheta continuă, în pofida semnelor de întrebare apărute în legătură cu credibilitatea presupusei victime, a anunţat miercuri Parchetul din Manhattan.

"Ancheta continuă", a declarat un purtător de cuvânt al procurorului Cyrus Vance.

De asemenea, Vance a respins apelurile de a demisiona înaintate de avocaţii cameristei care susţine că a fost agresată sexual de DSK. Avocaţii afirmă că procurorul le-a subminat cazul, prin divulgarea de informaţii compromiţătoare despre femeie. Ei consideră că Vance ar trebui înlocuit cu un procuror special.

Anterior, avocaţii lui Strauss-Kahn şi procurorii au avut o întâlnire privată, ce a durat circa 90 de minute şi a fost descrisă drept "constructivă" de unul dintre avocaţii lui DSK.

Vineri, Dominique Strauss Kahn a fost eliberat pe propria răspundere, o turnură uimitoare provocată de dubiile apărute pe tema credibilităţii femeii care l-a acuzat de tentativă de viol.

Iniţial, procurorii au insistat pe caracterul presupusei victime, în vârstă de 32 de ani - o mamă singură, muncitoare, care a cerut azil când a imigrat în SUA din Guinea - însă o sursă citată de New York Times a declarat că aceasta a minţit în repetate rânduri după formularea acuzaţiilor iniţiale.

Între timp, scriitoarea franceză Tristane Banon a depus oficial marţi plângere împotriva lui Dominique Strauss-Kan, pentru tentativă de viol, a declarat avocatul său, David Koubbi.

Jurnalista a declarat că DSK a atacat-o în timpul unui interviu pentru o carte, la Paris, în 2003 şi a încercat să îi smulgă hainele. Banon, care avea 23 de ani la momentul presupusului atac, a povestit din nou că Strauss-Kahn a încercat să o ia de mână în timpul interviului şi, când a încercat să plece, a apucat-o de braţ. "I-am cerut să mă lase şi atunci a început lupta", a subliniat ea.

Tentativa de viol se pedepseşte în Franţa cu până la 15 ani de închisoare. Atacul trebuie să fie raportat în maxim 10 ani de la comiterea faptelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe