Adevărul de care a fugit prezidenţiabila PSD / Birchall reacţionează: "Minciuna are picioare scurte"

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Întrebată de jurnalisti la ultima sa conferinţă de presă dacă a susţinut OUG 13 ca europarlamentar, prezidenţiabilul PSD Vasilica Viorica Dăncilă s-a eschivat, încercând să acrediteze ideea că reporterii deschid piste false când de fapt important este faptul că Iohannis nu vrea dezbatere cu ea.

Şefa PSD a încercat să minimalizeze importanţa OUG 13/2017, cu toate că adoptarea acestui act normativ care l-ar fi salvat pe Liviu Dragnea de condamnare, prin instituirea unui prag valoric pentru abuzul în serviciu. Reamintim că OUG 13 a scos în stradă sute de mii de români, dând startul celor mai lungi proteste din istoria ţării.

„Haideţi să lăsăm OUG 13, nu ştiu... vă daţi seama, mă întrebaţi de OUG 13 după 3 ani, în condiţiile în care nu eram prim-ministru. Mâine-poimâine o să spuneţi că am dat eu OUG 13. Deci haideţi să revenim", a schimbat discuţia Viorica Dăncilă.

Însă, oricât a încercat prezidenţiabila PSD să fugă de un răspuns concret, acţiunile ei trecute au ajuns-o din urmă. Astfel, potrivit ziare.com, europarlamentarul PSD Vasilica Viorica Dăncilă a susţinut în februarie 2017, în cadrul dezbaterilor publice de la Bruxelles, adoptarea OUG 13/2017 de modificare a Codurilor Penale. Mai mult, şefa PSD a trimis la acea vreme şi o scrisoare în limba engleză către 750 de europarlamentari în care le transmitea mai multe informaţii eronate despre actul normativ în discuţie.

"Domnule preşedinte, domnule comisar, Curtea Constituţională a constatat că unele prevederi ale Codului Penal nu erau constituţionale. Drept urmare, Guvernul PSD-ALDE a dat o ordonanţă de urgenţă pentru a reglementa acest lucru. Acelaşi lucru a fost folosit anterior de Guvernul Cioloş şi de Guvernul Boc", i s-ar fi adresat Dăncilă lui Timmermans potrivit sursei citate.

Fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall a reacţionat luni, pe Facebook, făcând trimitere spre articolul în cauză publicând următorul mesaj:

„Iată că minciuna are picioare scurte şi adevărul iese la iveală ca untdelemnul deasupra apei!”, a fost mesajul scris de Birchall pe pagina sa de socializare, însoţit de linkul spre articolul citat.

Articolul complet aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne