Adevăruri dureroase / Fost şef al Federal Reserve: Wall Street-ul împins în corzi

Un fost director al Federal Reserve avertizează că situaţia de pe pieţe s-a agravat după aplicarea mai multor relaxări cantitative.
(Captură Foto)

Recenta instabilitate de pe Wall Street a uimit comercianţii şi analiştii. Conform fostului preşedinte al Dallas Federal Reserve, Richard Fisher, Fed-ul a injectat pur si simplu “cocaină şi heroină” pe pieţe în mai multe runde de relaxare cantitativă.

De la amplificarea QE-ului, susţine Fisher, “ne menţinem folosind Ritalin”.

Totuşi, în ciuda creşterii preţurilor pentru active, Sarah Eisen de la CNBC a notat că aceste runde de QE-uri nu au produs un efect semnificativ pe Main Street.

“A durat mai mult şi acest lucru s-a întâmplat deoarece avem autorităţi fiscale, un Congres inutil şi un preşedinte american ineficace”, a răspuns Fisher.

Fostul bancher a susţinut că Fed-ul ar fi în esenţă fără putere dacă pieţele s-ar prăbuşi din nou.

În perioada 1997-2001, Fisher a fost reprezentant adjunct al SUA pe probleme de comerţ, având rang de ambasador. El a monitorizat implementarea NAFTA şi a altor acorduri cu Vietnam, Coreea, Japonia, Chile şi Singapore. În plus, Fisher a fost membru al echipei care a negociat acordurile bilaterale pentru aderarea Chinei şi Taiwanului în Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

De asemenea, Fisher a fost vicepreşedinte al Kissinger McLarty Associates, o firmă de consiliere strategică condusă de fostul secretar de stat american Henry Kissinger.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie