Adina Florea, blocată din nou să preia şefia Secţiei pentru magistraţi. Şedinţa CSM a fost boicotată

Adina Florea
Adina Florea (Epoch Times România)

Şedinţa Consilului Superior al Magistraturii în care urma să fie validate rezultatele la concursul pentru şefia Secţiei speciale pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) a fost amânată din nou. Motivul? Lipsa de cvorum, după ce mai mulţi membri CSM au decis să boicoteze sedinţa.

Adina Florea obţinuse cel mai mare punctaj la interviul care a avut loc la CSM şi urma să fie valdiată în funcţia de procuror-şef al SIIJ.

Mai mulţi membri CSM, printre care procurorul general Bogdan Licu şi sefa Înaltei Curţi, Cristina Tarcea, au ales să nu participe la şedinţă, astfel că a intervenit o situaţie de blocaj.

Reamintim, de asemenea, că Bogdan Pîrlog, procurorul care a deschis dosarul "10 august", a solicitat invalidarea concursului pentru şefia SIIJ, la care a obţinut cel mai mic punctaj dintre toţi, atrăgând atenţia că era plecat din ţară în momentul respectiv, iar cererea sa de reprogramare a fost pur şi simplu ignorată.

Procurorul care vrea să obţină şefia SIIJ pentru a o demola din interior acuză o serie de membri CSM de rea-credinţă şi cere îndepărtarea lor din cadrul procedurii. Detalii aici.