Adio primărie pentru Piedone. Candidatura respinsă definitiv de instanţă

Tribunalul Bucureşti a pus definitiv capăt viselor lui Piedone de a intra în cursa electorală din iunie, pentru a accede din nou la fotoliul de primar al Sectorului 4.
Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone
Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone (wikipedia.org)

Cristian Popescu Piedone nu va putea candida pentru un nou mandat la primărie, a decis Tribunalul Bucureşti, prin decizie definitivă, joi seară, validând cea de a treia respingere a cadidaturii fostului edil, pronunţat de Judecătoria Sectorului 4.

Potrivit Realitatea.net, în primă instanţă, judecătorii de la Sectorul 4 au stabilit că propunerea de candidatură trebuia să fie semnată şi să provină de la conducerea organizaţiei municipiului Bucureşti, or propunerea de candidatură a acestuia a fost formulată de Preşedintele Filialei Sector 4 Bucureşti al partidului Puterii Umaniste şi nu de către Filiala Municipiului Bucureşti.

Cu o zi înaintea deciziei Tribunalului Bucureşti, magistraţii au admis, de asemenea, mai multe contestaţii depuse de rude ale victimelor incendiului de la Colectiv şi de avocatul Gheorghe Piperea şi au respins candidatura lui Piedone la funcţia de primar al sectorului 4.

Contestatarii au reamintit instanţei că Piedone a primit deja o decizie definitivă din partea Tribunalului Bucureşti prin care i s-a respins candidatura pentru un nou mandat şi au declarat că este curios faptul că Piedone a strâns semnăturile de susţinere într-un timp atât de scurt, solicitând magistraţilor să verifice listele.

Reamintim că Piedone a demisionat din funcţia de primar după ce miile de oameni care s-au revărsat în stradă, revoltaţi de drama din Colectiv, i-au cerut demisia. Lui Piedone i s-a reproşat că, deşi avea doar două cluburi în tot sectorul, nu s-a asigurat că acestea funcţionează corect, la standarde care să nu pună în pericol viaţa cetăţenilor.

Iniţial arestat preventiv pentru infracţiunile de abuz în serviciu şi fals intelectual în legătură cu autorizarea Clubului Colectiv, edilul a fost pus rapid în libertate. Cazul este cercetat, în continuare, de procurorii DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne