Adjunctul Secretarului de Stat al SUA, mesaj clar pentru PSD-ALDE: Renunţaţi la amnistie!

Adjunctul secretarului de Stat al SUA a cerut respingerea oricăror propuneri privind amnistia sau a altor măsuri similare care pun în pericol progresul înregistrat de România în domeniul statului de drept.
Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu
Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Adjunctul secretarului de Stat al Statelor Unite, David Hale, a transmis un mesaj tranşant puterii de la Bucureşti: să renunţe la planurile privind amnistia şi graţierea.

"Le-am transmis preşedintelui Iohannis, vicepremierului Birchall şi domnului Aurescu îngrijorările noastre în legătură cu recentele evenimente din România privind statul de drept şi privind politicile fiscale adoptate în decembrie, care ar putea avea un impact negativ asupra economiei şi asupra mediului de afaceri.

Continuăm să cerem respingerea oricăror propuneri privind amnistia sau a oricăror alte măsuri care ar pune în pericol progresul uriaş făcut de România în ultimii 30 de ani. (...)

Astfel de acţiuni ar putea submina cooperarea în domeniul aplicării legii, ar putea eroda instituţiile din justiţie şi democraţia din România şi ar putea deschide calea unor actori ostili, precum Rusia, să obţină o influenţă strategică asupra României", a afirmat David Hale, în cadrul unei conferinţe de presă, citat de Digi24.

Mesajul a fost adresat joi, chiar în ziua în care România a preluat oficial preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne