Administraţia Biden încheie un acord de 3,2 miliarde de dolari cu Pfizer pentru peste 100 de milioane de doze de vaccin COVID

Preşedintele american Joe Biden
Preşedintele american Joe Biden

Pe 29 iunie, administraţia Biden a semnat un nou acord cu Pfizer şi cu BioNTech pentru 105 milioane de doze din vaccinul COVID-19 pentru campania de vaccinare din toamnă, în cadrul unui acord evaluat la 3,2 miliarde de dolari.

Contractul include doze atât pentru adulţi, cât şi pentru copii, precum şi livrări de vaccin adaptat tulpinii Omicron şi este în prezent în curs de aprobare de către autorităţile federale de sănătate, a precizat Departamentul de Sănătate şi Servicii Umane (HHS) într-un comunicat.

"Aşteptăm cu nerăbdare să luăm în primire aceste noi vaccinuri specifice fiecărei variante şi să lucrăm cu departamentele de sănătate locale şi de stat, cu farmaciile, cu furnizorii de servicii medicale, cu centrele de sănătate calificate la nivel federal şi cu alţi parteneri pentru a le pune la dispoziţie în comunităţile din întreaga ţară în această toamnă", a declarat secretarul adjunct al HHS pentru pregătire şi răspuns, Dawn O'Connell.

Firmele farmaceutice au dezvoltat vaccinuri pentru varianta Omicron, despre care Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) spun că este tulpina dominantă în Statele Unite.

"În baza acestui acord se vor furniza doze suplimentare pentru rezidenţii americani şi va ajuta să facem faţă următorului val de COVID-19, a declarat Sean Marett, director comercial şi director de afaceri al BioNTech, într-o declaraţie.

Este de aşteaptat ca Food and Drug Administration să emită o decizie în următoarele zile, în urma unei întâlniri din 28 iunie, în cadrul căreia consilierii externi au recomandat modificarea vaccinurilor pentru a ţinti mai bine varianta de coronavirus Omicron.

În cadrul noului contract cu Pfizer, guvernul american are opţiunea de a cumpăra încă 195 de milioane de doze, ceea ce duce totalul la 300 de milioane, potrivit HHS.

"În ultimele 18 luni, am achiziţionat şi livrat peste 750 de milioane de doze de vaccin COVID-19 la nivel naţional, contribuind la vaccinarea completă a două treimi dintre adulţii americani", a declarat O'Connell.

CDC a recomandat recent ca toate persoanele cu vârstă de peste 6 luni să primească vaccinul COVID-19, extinzând astfel eligibilitatea pentru aproape 20 de milioane de copii suplimentari din Statele Unite.

Sondajele arată că majoritatea părinţilor cu copii mai mici de 5 ani vor aştepta până când vor fi disponibile mai multe informaţii, nu îşi vor vaccina copiii decât dacă vaccinarea va deveni obligatorie sau nu îşi vor vaccina niciodată copiii împotriva COVID-19, boala cauzată de virusul supranumit PCC pe motiv că s-a răspândit în lume din cauza faptului că Partidul Comunist Chinez a ascuns informaţiile despre izbucnirea pandemiei în China.

În cadrul noului acord cu Pfizer, guvernul american va plăti în medie peste 30 de dolari pe doză, ceea ce este substanţial mai mult decât cei 19,50 dolari pe care i-a plătit în contractul iniţial cu Pfizer.

Pfizer a declarat în luna mai că se aşteaptă la vânzări de aproximativ 32 de miliarde de dolari din vaccinul COVID-19 pentru anul 2022, o cifră care reflectă acordurile semnate înainte de noul contract anunţat cu guvernul american.

La 23 iunie, Pfizer a aprobat un dividend trimestrial în numerar de 0,40 dolari pe acţiune.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe