Administraţia Obama: Palestinienii care aruncă cocktailuri Molotov asupra israelienilor nu sunt terorişti



O femeie palestiniană poartă o bandană verde tipică Hamasului.
O femeie palestiniană poartă o bandană verde tipică Hamasului. (Captură Foto)

Administraţia Obama a insistat luni că un palestinian care a fost ucis de forţele de apărare israeliene în timp ce încerca să arunce un cocktail Molotov asupra unor civili israelieni nu este terorist.

Palestinianul, un tânăr cu cetăţenie americană, a fost împuşcat vineri şi îngropat în acest weekend purtând o bandană verde tipică Hamasului. Administraţia Obama a spus într-o declaraţie publicată vineri că transmite condoleanţe familiei tânărului ucis.

În cadrul unei şedinţe informative la Departamentul de Stat american, reporterul Mat Lee de la Associated Press l-a întrebat pe purtătorul de cuvânt Jen Psaki dacă este potrivit să se transmită condoleanţe familiei unei persoane ucise în timp ce încerca să desfăşoare un atac asupra civililor.

“Există rapoarte ... care susţin că tânărul palestinian a aruncat cocktailuri Molotov asupra maşinilor pe o autostradă şi mă întreb, dacă acesta este cazul, v-aţi mai fi grăbit să publicaţi o declaraţie în care să transmiteţi condoleanţe familiei”, a întrebat Lee. “Argumentul care este folosit de unii în Israel este acela că acest băiat a fost în esenţă un terorist şi, presupun, că dumneavoastră nu sunteţi de acord cu aceasta”, a continuat Lee.

“Corect, nu suntem de acord’, a răspuns Psaki. Apoi Lee a întrebat dacă înmormântarea tânărului cu o bandană Hamas ar reprezenta un element de îngrijorare.

Psaki a răspuns: “Nu mai am ce să spun în privinţa acestui caz.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe