Adrian Năstase va fi eliberat din închisoare

Adrian Năstase
Adrian Năstase (Epoch Times România)

Tribunalul Ilfov a decis eliberarea condiţionată a fostului premier Adrian Năstase, după ce a ispăşit o treime din pedeapsă, respectiv 7 luni. Decizia este definitivă.

Instanţa a respins contestaţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a menţinut decizia Judecătoriei Sectorului 4, prin care s-a stabilit ca fostul premier Adrian Năstase să fie eliberat condiţionat.

Tribunalul Ilfov a dispus punerea de îndată în libertate a lui Adrian Năstase, acesta urmând să plece joi din Penitenciarul Jilava.

În luna ianuarie 2014, Adrian Năstase a fost încarcerat după ce a fost condamnat la patru ani şi jumătate, întrucât pedeapsa a fost contopită cu precedenta condamnare la doi ani de închisoare.

S-a scăzut astfel perioada pe care a executat-o deja fostul premier în închisoare, precum şi 105 zile pentru cele trei cărţi scrise de acesta cât a stat în spatele gratiilor.

După contopirea pedepselor din dosarele "Zambaccian" şi "Trofeul calităţii", fostul premier a fost condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare. Acesta a executat deja o treime de pedeapsă, aşa că potrivit prevederilor legale, datorită vârstei acesta are avantajul că poate ispăşi numai o treime din pedeapsă.