Adrian Papahagi prezintă un tablou politic sumbru

Adrian Papahagi
Adrian Papahagi (Epoch Times România)

Adrian Papahagi, membru fondator al PMP care ulterior s-a alăturat partidului ce se formează în jurul Monicăi Macovei, a prezentat duminică, într-o postare pe contul său de Facebook, un tablou politic sumbru în care majoritatea aleşilor ţării îşi văd în continuare de interesele personale în loc să facă o schimbare fundamentală în interesul cetăţenilor.

"Preşedintele e mut ca o lebădă pe marile teme interne şi îşi demite fără explicaţii consilierii ale căror nume apar în dosare de corupţie. Ponta îşi apără rudele, prietenii şi miniştrii audiaţi sau cercetaţi penal, dar riscă să se trezească în scurt timp cu al doilea membru al cabinetului arestat în timpul mandatului. Parlamentul îşi protejează transpartinic membrii cercetaţi penal: ieri Vosganian (PNL) şi Borbely (UDMR), mâine probabil Şova", a precizat Adrian Papahagi.

Principalul partid de opoziţie iese la bătaie cu un program de guvernare care, în opinia acestuia, nu stârneşte niciun interes public, nu reuşeşte să propună nicio reformă sonoră, nu străluceşte prin nicio poziţie curajoasă - "în cazul Vosganian sau în sprijinul românilor din diaspora, care au votat masiv Iohannis şi au făcut posibilă îngenuncherea tandemului mafiot Ponta-Udrea".

Pe acest fundal, Adrian Papahagi evidenţiază că se pregăteşte o lege a partidelor care ne aduce înapoi în 1990, "flux şi reflux, după dictatura baronilor se revine la cea a şefilor de partide".

"Finanţarea partidelor va fi un dezastru: corupţia rămâne posibilă, dar se bagă mâna şi mai adânc în banul public, distribuit discriminatoriu către partidele-sistem", a arătat acesta.

"De la un uninominal strâmb se revine la liste. Nimic despre votul prin corespondenţă şi electronic, nimic despre parlamentul unicameral cu 300 de aleşi, nimic despre criterii etice şi finanţare transparentă, nimic despre reducerea dezmăţului publicitar în campanii...", a mai afirmat Adrian Papahagi, care se ocupă cu strângerea de semnături pentru noul partid al Monicăi Macovei, M10.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne