Aeroporturi hi–tech: Încarci telefonul mobil pedalând (video)

.
. (Sean Gallup / Getty Images)

Material video pe pagina originală a Epoch Times România

Vi s-a întâmplat vreodată să trebuiască să daţi un telefon urgent sau să trimiteţi un mesaj important de la mobilul dvs, înainte ca avionul să-şi ia zborul, şi să vă daţi seama că aveţi bateria descărcată şi nu aveţi nici măcar încărcătorul cu dumneavoastră? Dacă vă aflaţi în Olanda, la aeroportul din Amsterdam, iată ce trebuie să faceţi.

Binecunoscutul aeroport Schipol din Amsterdam a încercat să rezolve aceste incidente nefericite, oferind publicului un sistem foarte inovator, util şi uşor de utilizat: ideea este de a vă reîncărca telefonul pedalând pe o bicicletă staţionară. Ce părere aveţi?

Această idee ingenioasă a fost proiectată şi construită de două femei de afaceri, Patricia Ceysesn şi Katarina Verhaegen, fondatoarele companiei belgiene "WeWatt". Cele două mame olandeze au făcut posibil ca acele persoane care călătoresc, făcând puţină activitate fizică sănătoasă pe biciclete fixe încastrate într-un ansamblu comod de birou cu scaune, să poată valorifica energia obţinută din pedalare pentru a-şi reîncărca bateriile dispozitivelor mobile.

Pentru a obţine o încărcare completă a unui smartphone, tabletă, PC , etc. , este nevoie doar de 30 de minute de „plimbare” sănătoasă cu bicicleta. Staţia unde se poate reîncărca telefonul mobil este numită "WeBike" şi are mai multe locuri, fiecare dintre ele fiind dotat cu un scaun cu pedale.

Cele două antreprenoare, creatoare ale acestei frumoase idei, susţin că făcând astfel veţi fi capabili de a vă crea un nou stimulent şi de a ieşi dintr-un stil de viaţă sedentar, îmbrăţişând un stil de viaţă cu siguranţă dinamic şi mai sănătos.

Este posibil să găsiţi locuri similare pentru a încărca aparatul dvs. la aeroportul din Bruxelles în Belgia, la Gare de Montparnasse în Franţa cât şi în unele staţii de metrou şi universităţi din Europa.