"Afacerile PSD din banii cetăţenilor merg tot mai bine" - USR sesizează procurorii DNA

Clotilde Armand
Clotilde Armand (Florin Chirila/Epoch Times)

Europarlamentarul Clotilde Armand a anunţat că USR Sector 1 a depus o plângere la DNA cu privire la un contract încheiat de Centrul Caraiman cu o firmă de apartament ce aparţine unui fost consilier PSD.

Potrivit liderului USR, cazul nu este o întâmplare de vreme ce instituţia subordonată Primăriei Sectorului 1 - Centrul Caraiman – este condusă de o fostă primăriţă PSD.

Contractul în cauză avea ca obiect achiziţionarea de holtere EKG cu trei canale, în valoare totală de 54.000.000 lei, afirmă Armand într-o postare publicată luni seara, pe Facebook.

„Afacerile PSD din banii cetăţenilor merg tot mai bine.

Am aflat acum din SICAP despre un contract atribuit de Centrul Caraiman (instituţie subordonată Primăriei Sectorului 1 şi condusă de o fostă primăriţă PSD declarată incompatibilă de ANI) în valoare de 11 milioane € pentru achiziţia de 2700 aparate holter EKG. Contractul a fost atribuit în data de 31.05.2020.

Am verificat cine a primit acest contract. Surprize, surprize! O firmă de apartament, o firmă care aparţine unui fost consilier PSD de la CGMB declarat şi el incompatibil de ANI pentru afaceri suspecte. Această firmă a mai obţinut recent de la Primăria Sector 1 alte 7.5 milioane € tot de la Centrul Caraiman (au scris jurnaliştii de la Libertatea.ro aici despre asta bit.ly/2AxntV2). Reţeta e simplă: primar PSD firmă PSD = love.

Am discutat apoi cu câţiva medici specialişti care mi-au spus că această achiziţie n-are nici o treabă cu COVID19. Pandemia a fost doar un pretext.

Colegii mei consilieri din USR Sector 1 au depus o plângere la DNA pentru acest contract dubios”, a scris Clotilde Armand.