Află cum să tratezi rapid şi eficient rinita: prin masarea punctelor de acupunctură

Pentru a trata rapid rinita, masaţi aceste puncte de acupunctură.
Pentru a trata rapid rinita, masaţi aceste puncte de acupunctură. (TaylorHerring/flickr.com. Fotografia originală a fost modificată în scopuri ilustrative.)

Există multe tehnici şi metode de tratare a inflamaţiei acute a mucoasei nazale sau de reducere a simptomelor acestei afecţiuni. Cu toate acestea, există încă o modalitate mai puţin obişnuită, dar foarte eficientă – masarea punctelor de acupunctură din regiunea nasului. Potrivit specialiştilor, acţionarea asupra unor puncte vitale din zona feţei poate să trateze nasul înfundat în doar câteva minute.

Această metodă de tratare a rinitei vine din Răsărit sau mai precis din medicina tradiţională chineză. Potrivit medicinii chineze, majoritatea bolilor sunt asociate cu blocarea sângelui şi a energiei în anumite zone ale corpului. Un flux corect al sângelui către muşchi şi ţesuturi reprezintă o condiţie necesară pentru o bună funcţionare a sistemelor corpului uman.

Masarea punctelor de acupunctură poate să restabilească fluxul adecvat de sânge şi să "relanseze" procesele de auto-vindecare din interiorul organismului nostru.

Pentru a vindeca nasul răcit, medicina chineză recomandă să acţionăm asupra următoarelor puncte cheie din regiunea nasului:

- punctele simetrice localizate la o distanţă de 0,5 cm de fosele nazale;

- punctul dintre sprâncene, la baza nasului;

- punctele simetrice de la marginea interioară a ochilor;

- punctele simetrice de pe tâmple, la o distanţă de aproximativ 2 cm de marginea exterioară a sprâncenelor.

Punctele pot fi masate cu vârful degetelor timp de 1-1,5 minute. În timpul procedurii, trebuie să simţim o senzaţie uşoară de presiune asupra punctelor masate, dar nu ar trebui să simţim durere. Masajul poate să fie efectuat atât în sensul acelor de ceas, cât şi invers. Punctele simetrice trebuie masate simultan.

Pentru a spori efectul tratamentului, puteţi aplica pe timp de noapte pe aceste puncte de acupunctură puţin balsam mentolat împotriva răcelii.