Albania: Grup înarmat jefuieşte un avion al Austrian Airlines

Avion al companiei aeriene Austrian Airlines
Avion al companiei aeriene Austrian Airlines (Wikipedia.org)

Un bărbat a fost împuşcat mortal şi patru persoane au fost arestate marţi în Albania, într-un jaf cu mize ridicate pe Aeroportul Internaţional Teresa Risani, situat la nord de capitala Tirana, potrivit Deutsche Welle.

Hoţii înarmaţi şi mascaţi au năvălit pe pista aeroportului şi au furat milioane de euro dintr-un zbor al companiei aeriene Austria Airlines. Aceştia au reuşit să intre pe pistă printr-o poartă folosită de pompieri.

Îmbrăcaţi în uniforme militare, trei hoţi au ameninţat angajaţii care se ocupau cu bagajele avionului pentru a intra în posesia banilor. În timpul jafului, în avion erau îmbarcaţi pasageri.

Tanja Gruber, purtătoare de cuvânt a Austrian Airlines, a declarat că banii au fost încărcaţi în avion chiar în momentul în care au sosit hoţii.

Autorităţile au ajuns din urmă hoţii la aproximativ un kilometru de aeroport.

“A avut loc un schimb de focuri de armă între hoţi şi poliţişti în timpul urmăririi pe un drum secundar, iar unul dintre ei a murit în acel schimb”, potrivit declaraţiei poliţiei.

Potrivit rapoartelor media de la faţa locului, asupra persoanei ucise a fost descoperită o armă de asalt, o grenadă şi încărcătoare.

Poliţia nu a comentat suma exactă ce a fost furată. Însă unele rapoarte au susţinut că suma s-a ridicat la 2,5 milioane de euro (2,8 milioane de dolari), deşi mass media locală a raportat că suma ar fi fost de 5 ori mai mare.

Cel puţin alte două jafuri similare au avut loc pe aeroportul din Tirana în ultimii trei ani.