ALDE îşi lansează programul economic. Tăriceanu şi Constantin fac puzderie de promisiuni

ALDE şi-a lansat programul economic, un program plin de promisiuni care ar avea drept finalitate transformarea ţării în a şaptea putere economică a Europei.
Conferinţă de presa ALDE, în imagine Daniel Constantin, Calin Popescu-Tăriceanu, Teodor Meleşcanu
Conferinţă de presa ALDE, în imagine Daniel Constantin, Calin Popescu-Tăriceanu, Teodor Meleşcanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Partidul condus de şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu şi de fostul lider PC, Daniel Constantin, şi-a lansat public programul economic care prevede crearea a 500.000 de locuri de muncă, adoptarea programului ''Prima Afacere'', creşterea investiţiilor străine şi acordarea a 50.000 de euro repatriaţilor care îşi deschid afaceri, relatează Mediafax.

Programul, intitulat ''România – a 7-a putere economică a Europei'' este structurat pe două capitole principale: ''Creştere sustenabilă'' şi ''Programe adresate diasporei şi generaţiei următoare''.

Conform sursei citate, primul capitol conţine mai multe promisiuni, printre care ''crearea a 500.000 de noi locuri de muncă ajungând la peste cinci milioane de angajaţi'', astfel încât numărul angajaţilor să depăşească numărul pensionarilor de asigurări sociale.

ALDE mai promite ''o creştere medie anuală de cel puţin 5% a PIB'' şi utilizarea Fondului de investiţii şi dezvoltare, ''cel puţin 10 miliarde de euro'' şi a Ajutoarelor de stat, ''cel puţin 2 miliarde de euro'', ca modalitate de stimulare a capitalului românesc.