Alegeri Sector 1: BEC a refuzat să anuleze rezultatele alegerilor

Loredana Diacu
13.06.2024

Biroul Electoral Central (BEC) a anunţat că în şedinţa de miercuri, 12 iunie, a respins mai multe cereri pentru anularea alegerilor locale de duminică, inclusiv pe cea formulată de Clotilde Armand, primăriţa USR a Sectorului 1 care a candidat pentru un nou mandat.

Clotilde Armand a revenit, miercuri seară, cu noi acuzaţii privind fraudarea alegerilor din 9 iunie şi a publicat ceea ce ea numeşte „dovezi de fraudare flagrantă a procesului electoral pentru funcţia de primar al Sectorului 1”.

Primăriţa susţine că scrutinul a fost viciat deoarece membrii secţiilor de votare au fost obligaţi să muncească fără întrerupere mai mult de 24 de ore. De asemenea, ea a acuzat că 2.097 buletine de vot nu au fost procesate legal.

Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti a dispus, miercuri, cu majoritate de voturi, renumărarea voturilor valabil exprimate pentru funcţia de primar al Sectorului 2 la secţia de votare nr. 352, după depunerea unei contestaţii de către preşedintele secţiei prin care a sesizat că a fost comisă o eroare în transcrierea rezultatelor obţinute după numărarea voturilor în procesul verbal.

Pe de altă parte, contracandidatul lui Armand, George Tuţă (PSD-PNL), a declarat, miercuri, că are cu 681 de voturi mai mult decât Clotilde Armand, înainte ca Biroul Electoral al Sectorului 1 să centralizeze ultimele trei secţii de votare din sector şi că lucrurile nu se mai pot schimba în privinţa învingătorului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor