Alegerile interne ale USR PLUS Focşani, amânate din cauza acuzaţiilor de fraudă. A fost chemată şi Poliţia la sediul partidului

Radu Ţigănuş (st)
Radu Ţigănuş (st) (Facebook / tiganusradu)

Alegerile interne ale USR PLUS Focşani programate pentru acest weekend au fost anulate şi vor fi reluate la sfârşitul lunii iunie, ca urmare a acuzaţiilor de fraudă şi a incidentelor care au avut loc în ultimele două zile. Mai mult, duminică, a fost solicitată inclusiv prezenţa poliţiştilor la sediul organizaţiei, relatează ziaruldevrancea.ro.

Potrivit sursei citate, alegerile au fost convocate pentru sâmbătă, urmând să fie reluate duminică, 13 iunie, dacă nu vor fi prezenţi la vot suficienţi membri ai organizaţiei, aşa cum s-a şi întâmplat. Pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale USR PLUS Focşani au intrat în cursă secretarul de stat Corina Atanasiu, care a ocupat funcţia de preşedinte USR Focşani până acum, şi subprefectul Radu Ţigănuş, preşedinte PLUS Vrancea până la fuziunea cu USR.

Sâmbătă, Corina Atanasiu a contestat modul în care au fost concepute buletinele de vot, iar Biroul Naţional al partidului i-a dat dreptate. Biroul Politic al USR PLUS Focşani a convocat din nou alegeri pentru duminică, însă de această dată s-a lăsat cu scandal.

În timpul unui live transmis pe Facebook din sediul USR, subprefectul Radu Ţigănuş a acuzat că alegerile sunt fraudate de către Corina Atanasiu şi Liviu Mălureanu, preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, care şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene împotriva actualului preşedinte, Mihăiţă Lepădatu. La puţin timp după transmisie, Radu Ţigănuş a şters filmarea de pe pagina sa de Facebook. Imaginile au rămas însă în spaţiul public.

Ulterior, spre sfârşitul zilei de duminică, Ţigănuş a revenit cu noi informaţii, fotografii şi un alt video pe aceeaşi temă.

Redăm mesajul subprefectului Radu Ţigănuş:

“Despre ziua de astăzi [duminică - n.r.]! Din păcate, am asistat cu toţii la un exerciţiu care se dorea a fi democratic. Dar nu a fost! Duminică dimineaţă, în jurul orei 01.00 a.m., preşedintele USR-PLUS Filiala Focşani, Atanasiu Corina a convocat Adunarea Generală a Filialei Focşani pentru data de 13.06.2021, ora 10:00 cu reconvocare la ora 12:00.

Procedura privind alegerile interne prevede clar la cap.IV, alin. 6 că prerogativa convocării Adunărilor Generale(AG-urilor) este exclusiv în sarcina Birourilor Judeţene reunite. De asemenea, dumneaei a decis, tot ‘noaptea ca hoţii’, formarea unei noi comisii electorale, neţinând cont că Adunarea Generală(AG) Filiala Focşani avea deja stabilită comisia.

În cadrul Procedurii se prevede foarte clar că se pot admite candidaturi pentru funcţia de membru în Comisia Electorală(CE) cu cel mult 7 zile înainte de Adunarea Generală(AG). Atanasiu Corina nu a ţinut cont nici de această prevedere şi, având susţinerea colegului (împreună cu partenerul ei fidel) Mălureanu Liviu, a mers mai departe în acest demers, total nestatutar!

În pofida tuturor recomandărilor de a stopa procesul electoral, venite din partea membrilor din Comisia Tehnică de Fuziune cât şi din partea Secretarului General USR dl. Marussi, Mălureanu Liviu şi Atanasiu Corina au mers mai departe, întrucât miza era mare: câştigarea cu orice preţ a alegerilor din cadrul Adunării Generale Focşani! Iar pentru a câştiga alegerile, s-au dedat la practici mai puţin ortodoxe. (dezonorante)

Astăzi, în proximitatea sediului USRPLUS, Mălureanu Liviu a fost surprins cu o sacoşă plină cu buletine de vot precompletate, care urmau să fie distribuite către membrii votanţi. Mai mult de atât, a fost surprinsă în direct(video) o membră USRPLUS, care avea deja asupra sa un asemenea exemplar de buletin de vot şi care făcea instructaj la faţa locului, membrilor care aşteptau să voteze şi care habar nu aveau că trebuie să o voteze doar pe Atanasiu Corina şi pe echipa dânsei.

În momentul în care a observat că membrii USR-PLUS de bună credinţă încearcă să stopeze acest furt, dna Atanasiu a sunat la 112 şi a reclamat că o persoană hărţuieşte membrii care aşteptau să voteze. În fapt, persoana care ‘hărţuia’ nu făcea altceva decât să filmeze, să documenteze frauda şi să o oprească.

Am ajuns şi eu la sediul USR-PLUS din Bd. Unirii Focşani şi am putut constata toate cele relatate mai sus! Într-un sfârşit, alegerile au fost stopate, dar doar după ce unul dintre membrii corecţi USR-PLUS a observat că buletinul de vot folosit era viciat! O candidată figura pe buletin de 2 ori în aceeaşi listă!

Drept urmare, alegerile pentru filiala Focşani au fost reconvocate în zilele de 26 şi 27 Iunie 2021.

Despre membrii aduşi cu autobuzul din Crucea Roşie Română nu are rost să vă mai povestesc! Las pozele să vorbească de la sine”.

(Facebook / tiganusradu)

La rândul ei, Corina Atanasiu a venit cu propriile ei explicaţii cu privire la acest incident:

“Poliţia a venit la solicitarea mea, după ce unul dintre membrii noştri de partid a devenit agresiv cu alte două colege care îşi aşteptau rândul la vot. Probabil că, înfierbântat de miza acestor alegeri, sub imperiul momentului, respectivul nu s-a mai putut controla. A devenit agresiv cu cele două colege, a început să facă scandal şi chiar să tragă de poşeta uneia dintre ele. Cum nu se liniştea, am solicitat intervenţia unui echipaj de poliţie”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne