Alexandr Slusari: Dodon, Chicu şi Nagacevschi împiedică eliberarea certificatelor de forţă majoră, distrugând economia

Alexandr Slusari, vicepreşedinte a Parlamentului R. Moldova
Alexandr Slusari, vicepreşedinte a Parlamentului R. Moldova (parlament.md)

Vicepreşedintele Parlamentului Alexandr Slusari constată că mii de oameni şi agenţi economici sunt obligaţi să achite acum taxe pentru lunile, când pieţele si magazinele au fost închise. „Businessul iese la proteste şi are dreptate!”.

„Stimaţi antreprenori, decizia de a distruge economia şi de a nu aplica regula privind forţa majoră le aparţine lui Dodon, Chicu şi Nagacevschi. Această 'inovaţie' există doar în R. Moldova”, scrie deputatul pe pagina sa de socializare, precizând că aceştia blochează în mod special eliberarea de către Camera de Comerţ şi Industrie a certificatelor ce atestă circumstanţele de forţă majoră, ce permit reeşalonarea datoriilor sau chiar anularea unora dintre ele.

Potrivit deputatului, Platforma DA insistă asupra reluării activităţii Parlamentului şi votării de urgenţă a iniţiativei legislative pentru deblocarea situaţiei mediului de afaceri, care a suferit în urma restricţiilor sanitare. „PSRM încearcă să nu admită şedinţa Parlamentului pentru ziua de joi. Vedem care va fi poziţia PDM.”

Anterior, Alexandr Slusari a informat că ministrul Justiţiei, Fadei Nagacevschi, ar face lobby în favoarea intereselor judecătorilor şi avocaţilor întrucât insistă ca situaţia de forţă majoră să fie constatată doar de instanţa de judecată. „Poziţia ministrului este nocivă pentru business şi contribuie semnificativ la ruinarea economiei naţionale.”