Alexandr Slusari: Gruparea politico-criminală Plahotniuc, Şor, Platon, Dodon nu trebuie subestimată

Nici o forţă de centru-dreapta nu poate de una singură să contracareze alianţa oligarhică, care va folosi masiv în alegeri corupţia politică şi structurile de stat subordonate, afirmă Slusari.
Alexandr Slusari, fost-deputat al Platformei DA în Parlamentul R. Moldova
Alexandr Slusari, fost-deputat al Platformei DA în Parlamentul R. Moldova (parlament.md)

Deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari, constată că după coaliţia cu fracţiunea Partidului Şor care au furat miliarde din cele trei bănci, Igor Dodon a făcut alianţa de fapt cu Oleg Reidman (fost deputat comunist n.r.), care a propus baza legislativă pentru „Laundromat” şi a contribuit la nivel legislativ, prin o aşa-zisă comisie de anchetă, la implementarea devalizării sistemului bancar în 2013-2014.

În opinia parlamentarului, au bătut palma cei care au conceput jaful secolului şi spălarea grandioasă de bani, au pavat calea legală a proceselor respective, au implementat scheme şi cei care „au stat la pândă. Final politic.”

„Grupările politico-criminale Plahotniuc, Şor, Platon şi Dodon vor acţiona coordonat, folosind masiv corupţia politică şi structurile guvernamentale subordonate”, a adăugat deputatul, atenţionând că cineva subestimează această coalizare.

În concluzie, Alexandr Slusari subliniază că un bloc larg al forţelor autentice anti-oligarhice, proeuropene şi naţionale, propus de Platforma DA, nu a fost creat. Nici la nivel micro nu se văd coagulări de forţe. „Dar acum este vital ca alegătorii să înţeleagă că nicio forţă de centru-dreapta nu poate de una singură să contracareze alianţa oligarhică.”

Partidul Socialiştilor condus de Igor Dodon, împreună cu Partidul Comuniştilor în frunte cu Vladimir Voronin, au semnat miercuri, 12 mai, documentul oficial de creare a Blocului Electoral al PSRM şi PCRM.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe