Alexandru Cozer: Soluţia de compromis a Maiei Sandu e rezonabilă şi îl pune în dificultate pe Igor Dodon

Alex Cozer, jurnalist
Alex Cozer, jurnalist (facebook.com / Alex Cozer)

Jurnalistul Alexandru Cozer susţine că soluţia de compromis a premierului Maia Sandu este rezonabilă, deoarece oferă o marjă de timp în care poate fi votată legea bugetului, iar acolo socialiştii pot fi mult mai vocali în enunţarea tuturor nemulţumirilor de ordin economico-social.

„Dodon anunţă, de la sediul PSRM, că 'doar retragerea asumării răspunderii'. Sandu spune, de la Guvern, că 'doar retragerea moţiunii' şi consultarea ulterioară a comisiei de la Veneţia.

Parcă e totuşi mai bine decât negocierea 'principiilor şi valorilor' la Nobil sau Codru, cu care ne obişnuiserăm vreo 6 ani, până ce Plahotniuc a ajuns să controleze absolut totul şi nu a mai fost nevoie de vreo împărţeală cu cineva”, comentează jurnalistul Alexandru Cozer pe pagina sa de socializare.

În opinia jurnalistului, se câştigă o lună de zile de stand-by în ce priveşte procuratura. PSRM poate oricând să depună moţiune şi să dea Guvernul jos în perioada asta sau după, dacă vede că Sandu nu e sinceră în ce a propus astăzi.

„De data asta Maia Sandu merită felicitată. În sfârşit a venit cu o soluţie care dă bine şi din punct de vedere politic şi îl pune în dificultate pe Dodon”, a adăugat Alexandru Cozer care a mai ţinut să sublinieze că „se preconizează creşteri salariale importante în sectorul bugetar, de la 1 ianuarie. Cu aşa lege a bugetului deja adoptată nu prea ştiu cine s-ar mai apuca de trântit guverne şi mai ales să-şi asume altele ulterior.”

Maia Sandu a propus luni socialiştilor să-şi retragă moţiunea de cenzură împotriva guvernului pentru ca legea care îi conferă dreptul să preselecteze candidaturile la funcţia de Procuror General să intre în vigoare. Ulterior, pentru a activa mecanismul nou de preselectare a candidaţilor, legea urmează să fie trimisă spre expertizare Comisiei de la Veneţia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe