Alexandru Mitriţă (autorul golului cu Armenia) - Am avut o determinare şi o ambiţie excelentă.. sunt fericit că am câştigat şi că am marcat

Echipa naţională a învins la limită echipa Armeniei, luni seara, pe Stadionul Steaua din Bucureşti, succes ce le îmbunătăţeşte tricolorilor şansele calificării la turneul final de anul viitor din Qatar. Golul victoriei a fost reuşit de Alexandru Mitriţă.
Internaţionalul român Alexandru Mitriţă.
Internaţionalul român Alexandru Mitriţă. (Getty Images)

Jucătorii pregătiţi de selecţionerul Mirel Rădoi, care veneau după evoluţia curajoasă cu Germania (chiar dacă rezultatul a fost favorabil Mannchaft cu 2-1), au arătat un fotbal de calitate, spectaculos şi în faţa echipei similare a Armeniei, cea din urmă cedând cu scorul de 1-0 (1-0).

Golul care a adus bucurie maximă în tabăra tricoloră a venit din fază fixă - un corner executat bine de Răzvan Marin l-a găsit la post pe Alexandru Mitriţă, cel mai scund jucător al lotului marcând cu capul în plasa porţii apărată de goalkeeper-ul David Iurcenko (minutul 26).

"Am avut o determinare şi o ambiţie excelentă, am controlat foarte bine jocul şi eu cred că meritam victoria. Sunt fericit că am câştigat şi că am marcat (la naţională) după o perioadă de pauză de un an de zile şi sper să fiu în continuare aici şi să ajut echipa naţională. Mă bucur că mă aflu într-o formă bună.

Dacă vom avea aceeaşi atitudine la următoarele meciuri nu cred că vom avea niciun fel de probleme. Mai avem două finale, nu trebuie să îi subestimăm pe cei de la Liechtenstein." , a declarat Mitriţă potrivit celor de la Protv.

În urma acestui succes, România a urcat pe locul doi în Grupa J, cu 13 puncte, Macedonia de Nord e a treia, cu 12 puncte, Armenia e a patra, cu 12 puncte, Islanda se află pe cinci, cu 8 puncte, iar Liechtenstein e ultima, cu un punct.

Germania, lidera clasamentului şi-a asigurat deja prezenţa la turneul final graţie victoriei cu 4-0 în faţa Macedoniei de Nord, în deplasare.
Într-un alt meci al serii, Islanda a trecut de Liechtenstein cu acelaşi scor, 4-0.

Ultimele meciuri din grupă vor avea loc luna viitoare, România urmând să joace acasă cu Islanda (11 noiembrie) şi în deplasare cu Liechtenstein (14 noiembrie).

Câştigătoarele grupelor se vor califica direct la turneul final din Qatar. Formaţiile clasate pe locurile secunde şi cele mai bune două echipe necalificate din Liga Naţiunilor 2020-2021 vor juca baraje în urma cărora alte trei formaţii vor obţine biletele pentru CM 2022.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport