Alexei Navalnîi cere un miting împotriva aşa ziselor reforme constituţionale propuse de Vladimir Putin

Liderului opoziţiei ruse Alexei Navalnîi
Liderului opoziţiei ruse Alexei Navalnîi (Getty Images)

Liderul opoziţiei ruse, Alexei Navalnîi, i-a îndemnat vineri pe ruşi să iasă în stradă în acest weekend şi să protesteze împotriva reformelor constituţionale propuse de preşedintele Vladimir Putin.

Se consideră că reformele care au declanşat demisia premierului şi a guvernului îi vor oferi lui Vladimir Putin, care are deja 67 de ani, posibilitatea de a-şi extinde controlul asupra puterii odată ce va părăsi preşedinţia în 2024.

Descriind schimbările ca pe un fel de „lovitură de stat”, Iulia Galiamina, consilier municipal din Moscova, a îndemnat locuitorii să ia cuvântul şi să se alăture unui miting care va avea loc duminică. Mitingul este deja programat şi ar fi trebuit să comemoreze uciderea unui jurnalist şi avocat în urmă cu 11 ani.

„Modificările propuse în constituţia noastră discriminează întreaga ţară şi reprezintă o represiune împotriva tuturor”, a scris Galiamina pe social media.

Alexei Navalnîi a criticat ideea Iuliei Galiamina, dând vina chiar pe constituţia Rusiei pentru că permite Kremlinului să domine peisajul politic.

Navalnîi nu a numit nicio zonă particulară a constituţiei, care defineşte un sistem puternic prezidenţial, dar a spus că a permis autorităţilor să controleze alegerile şi să crească vârsta de pensionare, fără repercusiuni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe