Alina Radu: Înfrângerea politicianului corupt şi obraznic Dodon, o bucurie pentru societatea educată

Ziarista de investigaţie Alina Radu
Ziarista de investigaţie Alina Radu (facebook.com/profil A. Radu)

Azi societatea trăieşte euforia înfrângerii unui politician corupt şi obraznic, afirmă jurnalista de la Ziarul de Gardă Alina Radu, menţionând că Igor Dodon a fost prea corupt şi extrem de reluctant. „Devenise agresiv în stil gopnik spre final. Când pierde un aşa personaj, e o bucurie pentru societatea educată.”

Cu toate acestea, jurnalista notează că de mâine toate dificultăţile revin. Atât Dodon, cât şi partidul corupt al acestuia, cât şi Moscova care a pierdut o poziţie politică la Chişinău şi sateliţii politici care se tem de justiţie se vor uni de frica pedepselor legale să facă totul ca să deturneze, blocheze, zădărnicească, compromită şi să împiedice orice procese pentru democraţie şi transparenţă.

Lupta pentru o societate normală abia începe şi echilibrul e foarte fragil, a ţinut să atenţioneze Alina Radu, solicitând tuturor „să nu uităm că suntem şi cel mai sărac stat din Europa, nu avem sistem judiciar şi suntem până peste cap înecaţi în Covid”.

După procesarea a 98,55% din procesele verbale, Maia Sandu a acumulat 55,98% din voturi, iar Igor Dodon – 44,02%. Astfel, R. Moldova va deveni a doua ţară din Parteneriatul Estic care alege o femeie în funcţia de preşedinte al ţării.