Alpinism: O niponă de 73 de ani vrea să-şi bată propriul record pe Everest

Fotografie a vârfului Everest din munţii Himalaya
Fotografie a vârfului Everest din munţii Himalaya (Ed Jones / AFP / Getty Images)

O japoneză de 73 de ani, devenită cea mai vârstnică alpinistă care a cucerit Everestul în urmă cu 10 ani, se lansează din nou la asaltul vârfului cel mai înalt din lume, pentru a încerca să-şi bată propriul record, au anunţat organizatorii expediţiei.

Pe 16 mai 2002, Tamae Watanabe a bătut recordul mondial pentru cea mai vârstnică femeie care a urcat pe Everest (8.848 m), detronând-o pe poloneza Anna Czerwinska, învingătoare a Acoperişului lumii în 2000, la vârsta de 50 de ani.

"Este o alpinistă activă, care este din punct de vedere fizic şi mental suficient de în formă pentru a urca pe Everest", a comentat Ang Tshering Sherpa, de la agenţia Asian Trekking, cu sediul în capitala nepaleză Katmandu. "Ea va începe ascensiunea pe versantul situat în Tibet", a adăugat el.

Tamae Watanabe vrea să atingă vârful între 10 şi 12 mai.

Nepalezul Min Bahadur Sherchan a reuşit în 2008 recordul mondial pentru cel mai vârstnic bărbat care a învins Everestul, la 76 de ani şi 340 zile.

Aproape 4.000 de alpinişti au urcat Muntele Everest, pe urmele lui Edmond Hillary şi Tenzing Norgay, care au fost primii alpinişti la 8.848 m, în 1953.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport