Altercaţii la frontiera dintre R.Moldova şi Transnistria

(DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
12.04.2012

Altercaţii au avut loc între locuitorii satelor de la frontiera dintre R.Moldova şi Transnistria şi poliţiştii moldoveni, pe de o parte, şi pacificatorii ruşi, pe de alta, în urma unei tentative de reinstalare a barierei şi a blocurilor de beton la postul de control Vadul lui Vodă, de pe Nistru.

Bariera şi blocurile de beton au fost instalate de militarii din contingentul rus al forţelor de pace, dar au fost date la o parte de poliţişti moldoveni şi de localnici, iar militarii au opus rezistenţă.

Incidentul are loc cu câteva zile înainte de vizita noului reprezentant al Kremlinului pentru regiunea transnistreană, Dmitri Rogozin, în Republica Moldova, dar şi pe fondul vizitei unor inspectori ruşi care verifică militarii de la depozitele Cobasna.

Bariera şi blocurile de beton de la postul de lângă Vadul lui Vodă au fost înlăturate la începutul anului, după ce un militar din contingentul rus a ucis un tânăr moldovean dintr-un sat din zonă.

Acest incident a provocat indignarea localnicilor, care au protestat timp de mai multe zile, cerând desfinţarea posturilor de control de la Nistru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor