"Am spus tot autorităţilor" - Fosta şefă TAROM s-a prezentat la DNA

Madalina Mezei
Madalina Mezei (Facebook)

Fostul director TAROM Mădălina Mezei s-a prezentat, luni, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în calitate de martor într-unul dintre cele mai răsunătoare dosare ale momentului. Mai exact, aceasta l-a reclamat pe Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, că i-a cerut să ţină avioane la sol în ziua votului pe moţiunea de cenzură.

La ieşirea de la DNA, unde a fost chemată în calitate de martor, Mezei a fost extrem de zgârcită cu declaraţiile. În loc de răspunsuri la întrebările de interes public, aceasta a vorbit despre "valorile sale personale".

"Eu cred în familie, în carieră şi în Tarom. Tarom-ul este a doua mea familie. Domnul Cuc a trecut o linie când a considerat că îşi poate bate joc de cariera şi profesia unui om. Planul meu profesional e de a livra o strategie pentru Tarom pe termen lung, iar eu l-am crezut pe domnul Cuc, considerând că putem construi împreună aşa ceva", a susţinut Mezei.

Întrebată dacă este o practică sau dacă îi este permis ministrului Cuc să ceară lista cu parlamentării clienţi ai companiei aeriene şi să să i-o ofere, Mezei a precizat că "am spus tot autorităţilor" şi că are încredere în valorile democraţiei româneşti.

Reamintim, în acest context, că Mezei a subliniat la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul unei conferinţe de presă, că ministrul Cuc a chemat-o la el în birou cu două zile înainte de moţiune pentru a-i cere să ţină la sol câteva avioane în ziua votului crucial pentru PSD, însă Mezei a refuzat pentru că "nu suntem stăpâni de sclavi". Ulterior, Mezei a fost demisă de la conducerea TAROM.

Mădălina Mezei fusese numită la şefia TAROM abia în iunie anul acesta, tot de Cuc, şi anterior a fost reprezentantul companiei la Bruxelles.

De partea sa, Răzvan Cuc a negat categoric că ar fi cerut blocarea avioanelor la sol. Ministrul a admis însă că i-a cerut lui Mezei să îi spună ce parlamentari vor zbura în ziua moţiunii cu TAROM.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne