Ambasada SUA trimite un mesaj. Klemm îl susţine pe Zgonea, noul "apărător" al statului de drept

Valeriu Zgonea si Hans Klemm au ţinut vineri, la Parlament, o conferinţă comună de presă, mesaj clar că ambasadorul îl susţine pe şeful Camerei Deputaţilor sau, mai exact, mesajul pe care Zgonea l-a transmis recent, şi anume că se va împotrivi "jihadului anti-justiţie."
Hans G. Klemm, din 2015 ambasador al Statelor Unite ale Americii în România.
Hans G. Klemm, din 2015 ambasador al Statelor Unite ale Americii în România. (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Intrat pe lista neagră a lui Liviu Dragnea, care îl vrea dat jos de la şefia Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea a avut vineri o discuţie cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm.

După întrevedere, cei doi au ţinut o conferinţă de presă improvizată pe holurile Parlamentului, Klemm exprimându-şi astfel dorinţa de a continua colaborarea cu şeful Camerei Deputaţilor.

La rândul său, Zgonea, care, reamintim, după ce Dragnea a încercat să îl dea jos din fruntea Camerei Deputaţilor s-a erijat în apărător al legilor, spunând că vrea să rămână în funcţie pentru a opri "jihadul anti Justiţie" , a declarat că a discutat cu Ambasadorul SUA cu privire la implementarea Parteneriatului strategic, plus chestiuni legate de palierul politic, cele legate de ce se întâmplă cu anumite modificări la Codul penal şi la Codul de procedură penală cerute de directivele europene, dar şi celelalte care pot să creeze regrese în progresele României.

"(Am discutat n.r.) ce facem în chestiunile legate de modificările care pot lua din puterile Agenţiei Naţionale pentru Integritate, alte proiecte de legi care sunt importante. Mulţumiri foarte oneste din partea domnului ambasador cu privire la Ordonanţa 109 cu guvernanţa corporativă a instituţiilor publice şi companiilor publice, legile legate de achiziţiile publice, care creează deja un avantaj pentru toate societăţile care sunt în România, şi stadiul transparenţei şi predictibilităţii în adoptarea proiectelor de legi care se află pe agenda Camerei Deputaţilor", a declarat Zgonea, la Palatul Parlamentului, după întâlnirea sa cu ambasadorul american.

Fostul stâlp al PSD a mai declarat că Hans Klemm este la curent cu faptul că nu mai face parte din PSD şi că este posibil să nu mai ocupe funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi că i-a spus ambasadorului SUA că acum "este important pentru România că paşii pe care i-a făcut în lupta anticorupţie să continue".

"Lupta anticorupţie nu a apărut de la partidele de dreapta în Europa, ci a apărut ca element de politică publică aparţinând partidelor de stânga, care întotdeauna reprezintă pe cei mai puţin avantajaţi de societate, pe cei care sunt în clasa de mijloc, dar şi sub clasa de mijloc. Lupta anticorupţie generează o economie solidă, generează mai mulţi bani la bugetul de stat şi generează încredere şi stabilitate între raporturile dintre cetăţeni şi politicieni. Poziţia mea a fost una de bun simţ, nu la adresa domnului preşedinte Dragnea, ci la adresa unor angajamente pe care noi le-am făcut ca societate românească credibilă pentru partenerii noştri strategici, dar şi pentru cetăţenii cărora le cerem votul o dată la 4 ani. Dacă în viaţă plăteşti pentru asta, îţi asumi ca politician un astfel de gest, dar este important să arătăm că această clasă politică este una conştientă de mesajul pe care cetăţenii ni l-au dat în diferite manifestări din lunile trecute şi care au cerut o reformă profundă a clasei politice", a încheiat Zgonea, citată de Realitatea.

Reamintim că Zgonea a insinuat, când foştii săi colegi din PSD i-au cerut suspendarea de la şefia Camerei Deputaţilor că aceştia ar încerca să repete "marţea neagră", cu alte cuvinte să schimbe legile anti-corupţie.

"Eu am o singură informaţie: am observat că ieri la grupul parlamentar PSD, când s-a cerut, pe bună dreptate procedural, în jurul orei 15,30, excluderea mea din partid, şi grupul parlamentar a şi votat cererea de revocare, au fost trei discuţii, toate axate pe aceeaşi chestiune — că avem nevoie de un preşedinte care să ne protejeze, care să nu ne bage în puşcărie, să schimbăm legile, să schimbăm Statutul deputatului şi senatorului, astfel încât să nu mai fim funcţionari publici, să nu ne mai hărţuiască nu ştiu cine ne hărţuieşte. Discuţiile au fost axate pe această temă.", a declarat Zgonea, citat de Realitatea, întrebat de jurnalişti dacă mai mulţi colegi din PSD vor încerca să repete "marţea neagră."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne